Ihanan
mehevä omppupiirakka
pohja
150 g voita
1 dl sokeria
3-4 dl jauhoja
1
tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
täyte
1 prk rahkaa
2 dl
kermaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
6-8 omenaa
kanelisokeria
Hiero voi ja sokeri sekaisin. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon sekoittamalla tasaiseksi, taikinan kuuluu olla "tönkköä" ja tarttuvaa. Taputtele
taikina voideltuun piirakkavuokaan jauhoja apuna käyttäen.
Sekoita rahka, kerma, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Raasta omenat karkeaksi kuorineen.
Levitä 1/2 raasteesta pohjan päälle ja ripottele
pinnalle kanelisokeria. Kaada rahkakermaseos ja ripottele loput raasteet
rahkatäytteen päälle ja vielä kerran kanelisokeria.
Paista 175 asteessa n. 35-40
minuuttia.
Anna jäähtyä/vetäytyä hyvin ennen leikkaamista. Erittäin herkullista vaniljavaahdon kera, maistuu myös jääkaappikylmänä, NAM!
maanantai 24. elokuuta 2015
lauantai 8. elokuuta 2015
Raparperimansikkakiisseli
Raparperi ja mansikka on "lyömätön" pari !
1 l vettä
500 g raparperia
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
300 g mansikoita
suurus
1 dl vettä
3-4 rkl perunajauhoja
Pese ja kuutioi raparperit.
Keitä raparperikuutiot pehmeiksi sokereilla maustetussa vedessä noin 10-15 minuuttia.
Ota kattila liedeltä. Sekoita perunajauhot veteen ja lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen raparperiliemen joukkoon.
Nosta kattila takaisin liedelle ja anna kiisselin pulpahtaa muutaman kerran.
Sekoita peratut kuutioidut mansikat kiisselin joukkoon hellästi ja kaada tarjoilukulhoon.
Ripottele pinnalle vielä sokeria kuortumista estämään.
Nauti vaniljavaahdon kera!
perjantai 7. elokuuta 2015
Fetanyytit
"Baked Feta Greece style"
Pahimpaan matkustus ikävään oiva ensiapu.. Ihanaa rääpiä sormin nyytistä makupaloja!
Fetanyytit 2 kpl
200 g Fetaa
6 tomaattia
1 vihreä paprika
3-4 valkosipulinkynttä
N. 10 tippaa Tabascoa
Mustapippuria
Suolaa
Kuivattua oreganoa
N. 1 dl oliiviöljyä
Siivuta tomaatit, paprika ja valkosipulit, jaa ne kahdelle foliolle. Leikkaa feta puoliksi ja nosta kasvisten päälle. Mausta mustapippurilla, suolalla, Tabascolla ja oreganolla. Lorota runsaasti vielä hyvää oliiviöljyä pinnalle, sulje nyytti. Kypsennä grillissä noin 20-30 minuuttia tai uunissa 200 asteessa 20-30 minuuttia. Nyyttiä ei tarvitse välillä kääntää ylösalaisin! Kasvikset saavat kypsyä pehmeiksi.
Käytä ruokailuvälineenä sitkeää patonkia, kastellen sitä pohjalle syntyneeseen aromaattiseen liemeen ja samalla nostellen ihania sattumia suuhusi hyvän ja kylmän oluen kera! You love it!
Pahimpaan matkustus ikävään oiva ensiapu.. Ihanaa rääpiä sormin nyytistä makupaloja!
Fetanyytit 2 kpl
200 g Fetaa
6 tomaattia
1 vihreä paprika
3-4 valkosipulinkynttä
N. 10 tippaa Tabascoa
Mustapippuria
Suolaa
Kuivattua oreganoa
N. 1 dl oliiviöljyä
Siivuta tomaatit, paprika ja valkosipulit, jaa ne kahdelle foliolle. Leikkaa feta puoliksi ja nosta kasvisten päälle. Mausta mustapippurilla, suolalla, Tabascolla ja oreganolla. Lorota runsaasti vielä hyvää oliiviöljyä pinnalle, sulje nyytti. Kypsennä grillissä noin 20-30 minuuttia tai uunissa 200 asteessa 20-30 minuuttia. Nyyttiä ei tarvitse välillä kääntää ylösalaisin! Kasvikset saavat kypsyä pehmeiksi.
Käytä ruokailuvälineenä sitkeää patonkia, kastellen sitä pohjalle syntyneeseen aromaattiseen liemeen ja samalla nostellen ihania sattumia suuhusi hyvän ja kylmän oluen kera! You love it!
"Baked Feta Greece style" |