sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Oopperaleivät

Oopperaleivät

Paahtoleipää
Sinappia
Ketsuppia
Sipulia, hakattuna
Kurkkusalaattia tai suolakurkkuhakkelusta
Jauhelihapihvi
Kananmuna paistettuna, valuvalla häränsilmällä
Suolaa
Mustapippuria

Paahda leipä, laita pinnalle sinappia, ketsuppia, suolakurkkua ja raakaa sipulia. Nosta päälle kuuma jauhelihapihvi ja paista muna pinnalle, mausta muna suolalla sekä pippurilla.




 Jauhelihapihvit 4-6 kpl

400 g Paistijauhelihaa ( tai Hirveä, Nautaa ym..)
0,5-1 dl Korppujauhoja
1-2 dl Kermaa
1 Munaa
1 Sipuli
1 dl Vettä
0,5 tl Maustepippuria
0,5 tl Mustapippuria
1/4 tl Valkopippuria
0,5-1 tl Paprikajauhetta
1-2 tl Suolaa
1 tl Soijaa
1 tl Dijon sinappia
1 tl Grillausmaustetta
2 Valkosipulin kynttä
Voita

Turvota korppujauhot kermassa, sekoita "klöntit" pois, lisää muna. Hauduta hienonnetut sipulit voissa, lisää 1 dl vettä ja mausteet. Anna hautua hetki niin että puolet nesteestä kiehuu kasaan. Lisää hienonnettu valkosipuli. Yhdistä kaikki sekaisin ja sekoita tovi. Paista koepihvi ja tarkista maku. Muotoile kostutetuin käsin ja paista pihvit miedolla lämmöllä voissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti