100g Retikkaa sisältää 14 kcal ja hh 2,3g. Eli sopii vaikka karppaajan ruokavalioon |
n.500g (1kpl) Retikkaa, kuorittuna ja siivutettuna
2dl Kuohukermaa (Ei kevyt koska Retikassa ei ole tärkkelystä, kunnon kermalla liemi suurustuu)
n.2 dl Juustoraastetta
3-6 Valkosipulin kynttä hienonnettuna
Suolaa
Mustapippuria myllystä
Lisäksi laitoin pinnalle;
Auramurua
Jalopenoja
Lado voideltuun Uunivuokaan kerroksittain Retikkaa, Mausteita, Juustoa ja Valkosipulia. Lopuksi vielä Juustokerros sekä Kerma.
Paista 200 asteessa n.45-60 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa kannella mikäli ottaa liikaa väriä, anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua!
Vaikuttaa jännittävältä!
VastaaPoistaPitää kyllä kokeilla, retikka on ylipäätäänkin hyvä, mutta liian aliarvostettu, ruuanlaittovihannes :)
Huomaako mausta kovin suurta eroa verrattuna perunaan?
Retikka on mahtavaa!! Ihanaa ihan vain vaikka soijaan dipttuna tai wokissa! Olen törmännyt nyt useasti tämän tyyppiseen ohjeeseen joten oli pakko kokeilla, tykkäsin! Koostumus on kuin olisi tehnyt uusista perunoista laatikkoa, jää purutuntuma ja ei ole niin jauhoinen! Hyvää!
VastaaPoista