lauantai 23. huhtikuuta 2016

Appiukon Juissibroikku

"Appiukkoni on tehnyt tätä broikkusoosia niin kauan kuin minä olen hänet tuntenut (n. 20 vuotta..) ja ilmeisesti jo paljon ennen sitäkin.. Siitä syystä meillä kutsutaan tätä Juissibroikuksi, väki tietää aina mistä on kyse! Helppo ja maukas sekä edullinen ruoka!"


Appiukon Juissibroikku

3 broilerin koipea tai rintapalaa,
ehdottomasti niitä mitkä ovat punaisessa marinadissa, varaa 1 koipi tai rinta syöjää kohden.
1-2 rkl voita
2-3 sipulia
6-8 valkosipulinkynttä
1 prk herkkusieniä,
kokonaisina tai viipaleina
2-4 rkl ketsuppia
3-4 dl kermaa, ei kevyt
1 kanaliemikuutio
1-2 rkl soijaa
Mustaapippuria
Suolaa
Tarpeen mukaan vettä noin 2-3 dl

Halutessasi leikkaa koivet tai rintapalat puoliksi, paista broilerit kauniin ruskeiksi voissa (säästä marinadi). Nosta ruskistuneet broilerit sivuun ja paista samalla pannulla huuhtomatta puolikkaat sipulin renkaat ja valutetut sienet, lisää lopuiksi hienonnetut valkosipulin kynnet,
paista vielä hetki ja nosta broilerit takaisin pannulle, lisää talteen jätetty marinadi, kerma, ketsuppi, liemikuutio ja pippuria sekä loraus soijaa. Anna kiehahtaa, lisää vettä tarvittaessa. Anna hautua miedolla lämmöllä 45-60 minuuttia välillä tarkistaen makua. Lisää suolaa ja makuja tarvittaessa. Tarjoile keitetyn riisin ja muikean raastesalaatin kera.

































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti