Stifado, Kreikkalainen lihamuhennos
800 g lampaan, naudan, hirven, vasikan, jäniksen lihaa ym.. Liha voi olla paistia, lapaa tai vaikka etuselkää, tähän käy pitkään haudutettavat ruhon osat. Itse tein tällä kertaa lampaasta.
Voita
600-800g pikkusipuleita
6-8 valkosipulinkynttä
2-4 dl punaviiniä, (määrä riippuu siitä kuinka paljon varastat kuormasta..)
2 rkl punaviinietikkaa
3-5 dl vettä
1 tlk (mutti) tomaattimurskaa
2 laakerinlehteä
1-2 kanelitankoa
5-8 maustepippuria
N. 5 neilikkaa
1 tl currya
Ripaus sokeria
1 tl (villi) oreganoa
Suolaa
Mustaapippuria
Viinietikkaa
Paista kuutioidut lihat voissa ja mausta mustapippurilla ja suolalla, lisää joukkoon sipulit pienet voit laittaa kokonaisina ja jos käytät isoja niin lohko ne ronskisti kappaleiksi. Paistele vielä hetki ja lisää kaikki loput ainekset, sekoita. Nosta pata uuniin ja anna hautua vähintään 3 tuntia mieluummin enemmän 175 asteessa! Tarjoile riisin, Tsatsikin ja Horiatikin eli Kreikkalaisen maalaissalaatin kera.
Horiatiki, Kreikkalainen salaatti
Tomaattia
Kurkku
Vihreää paprikaa
Sipulia
Oliiveja
Fetaa
Oliiviöljyä
Mustaapippuria
Suolaa
Villioreganoa
Kasaa ainekset kerroksittain kulhoon.
Tsatsiki |
Horiatiki |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti