"Ha-haa pitko maistuu aina! Helppoa ja hauskaa, täytteessä ihanaa vadelmamarmeladia ja vaniljakreemiä, NAM!"
Vadelmavaniljapitko 4 kpl
Peruspullataikina
200 g voita
5 dl täysmaitoa
50 g hiivaa / 2 pss kuivahiivaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl kardemummaa
2 tl suolaa
n. 15 dl vehnäjauhoja
Täyte
230 g paistonkestävää vadelmamarmeladia
1 pss vaniljakastikeainesta
2 - 2 1/2 dl maitoa
Voiteluun muna
Pinnalle raesokeria
Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva.
Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. (Jos käytät kuivahiivaa sekoita se
jauhojen joukkoon).
Sekoita maitoon sokerit, kardemumma ja suola. Lisää noin puolet
jauhoista desilitra kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita
taikinaan vähitellen loput jauhoista kädellä tai koneella vaivaten.
Lisää loppuvaiheessa pehmeä voi. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja
irtoaa kulhon reunoista, lisää tarvittaessa jauhoja.
Kohota liinalla peitettynä vähintään 30 minuuttia.
Sekoita tällä välin vaniljakastikeaines ja maito kreemiksi.
Jaa taikina
neljään osaan. Kaulitse taikinat suorakaiteen mallisiksi ja siivuta
reunat. Jaa pursottamalla marmeladi raita jokaiseen keskelle ja jaa
samoin vaniljakreemi.
Taittele reunat vuoron perään täytteiden päälle.
Taita myös päädyt hieman pitkon alle.
Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti