maanantai 21. marraskuuta 2016

Sacherkakku

"Kakku Blogilleni 💗. Tämä kakku tuskin esittelyä kaipaa, Sacherkakku!
Kokkailublogini täyttää tällä viikolla 2-vuotta, onpas aika rientänyt nopeasti !!!
Postauksia olen saanut aikaiseksi 193 kpl, omaan tasaiseen tahtiini, välillä useammin ja välillä pikku pausseilla! Olen huomannut että yhä enemmän käytän omaa sivustoani kuin vanhoja reseptivihkojani kokkaillessani.. Ja voi kuinka paljon "to do" listassani onkaan tulossa herkkuja!
ISO KIITOS kuuluu kaikille lukijoilleni innostavista palautteista, olen vallan hurmioissani katsoessani sivuston katseluja, huikeat 81163, KIITOS đź’—"


Sacherkakku

150 g tummaa suklaata
150 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Kostutus

2-3 dl omenatäysmehua

Väliin ja päälle
230 g aprikoosimarmeladia

Kuorrutus
130 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa

Koristeluun
Nougat patukka
Lumijauhetta
Kimalletta

Voitele ja korppujauhota 3 litran kakkuvuoka. Sulata suklaa ja voi miedolla lämmöllä vesihauteessa. Anna jäätyä sen aikaa kun teet munasokerivaahdon.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon suklaarasvaseos. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakao, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan varovasti.
Kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 40 min.
Kumoa jäähtymään.
Anna "kuivahtaa" viileässä seuraavaan päivään.
Halkaise kakkupohja 3 osaan. Kostuta reippaasti omenamehulla ja laita 1/3 marmeladista väliin, toista sama eli kostuta seuraava kerros ja laita taas jäljellä olevasta marmeladista puolet väliin. Nosta kansi päälle ja kostuta vielä kerran. Pane kakun päälle painoksi leikkuulauta, jotta kakku tiivistyy. Siirrä jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
Levitä loput marmeladit kauttaaltaan kaakulle.
Valmista kuorrutus, sulata suklaa vesihauteessa ja lisää kerma, sekoita tasaiseksi ja anna hetki jäätyä. Levitä kuorrutus kaakulle ja anna jähmettyä vähintään muutama tunti tai vaikka seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla, itse laitoin kylmästä nougat patukasta juustohöylällä vuoltuja lastuja, lumijauhetta sekä syötävää kimalletta. Kakku on nyt valmis, ole hyvä ja herkuttele, olet ansainnut sen! đź’—

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti