"Pizza pyörteet Snägäri pasteijoiden kaveriksi! Jipiii taas on niin suunmukaista että tekisi mieli kiljaista! Näihinkin uppoaa voitaikinan jämät nopeasti!"
Pizzapyörteet 30 kpl
5 voitaikinalevyä
Tomaattikastike;
1 pieni prk tomaattipyrettä
1 rkl ketsuppia
1 rkl vettä
1 rkl oreganoa
Noin 2 dl juustoraastetta
5 pientä pötköä pepperoni salamia siivuina a`30 g
1 vihreä paprika, pieninä kuutioina
Voiteluun kananmunaa
6 siivua cheddarsulatejuustoa
Oreganoa
Kaulitse sulaneet taikinalevyt puolet isoimmiksi, Sekoita tomaattikastikkeen ainekset keskenään ja jaa seos taikinalevyille. Ripota juustoraasteet, pepperoni salamin siivut ja paprikakuutiot. Rullaa leveämmältä reunalta rullaksi ja siivuta 6.teen osaan. Laita muffinivuokiin, voitele ja laita pinnalle vielä 1/6 osa cheddarin siivusta sekä oreganoa. Paista 225 asteessa 8-12 minuuttia!
torstai 29. joulukuuta 2016
Snägäri pasteijat
"Wautsi wau, näähän on ihan "combo" nakkikioskin mauista!!! Snägärin makuiset minipasteijat uudenvuoden aattoon, joulullisista voitaikinan jämistä!"
Snägäri pasteijat 20 kpl
4 voitaikina levyä
Ketsuppia
Sinappia
Kurkkusalaattia
Cheddar sulatejuustoa
1 pss prinssinakkeja (ps. pussissa on n. 20 kpl joten voit syödä ylimääräiset "talkoopalkkana"!)
Voiteluun kananmuna
Paprikajauhetta
Valkosipulisuolaa
Leikkaa sulaneet taikinalevyt viiteen kolmioon, ei tarvitse olla tarkasti leikkattuja, sinneppäin riittää 😉 . Hipaise kaikkiin kolmioihin hiven sinappia ja ketsuppia, lisää 1 tl kurkkusalaattia mausteiden päälle. Jaa prinssinakit jotka olet viiltänyt kärjistä "nauraviksi", päällimmäiseksi 1/4 osa cheddar juuston siivusta. Rullaa leveämmästä päätä aloittaen. Lataa pellille saumakohta alassuin. Voitele munalla ja ripottele pinnalle paprikajauhetta ja valkosipulisuolaa. Paista 225 asteessa 8-12 minuuttia!
4 voitaikina levyä
Ketsuppia
Sinappia
Kurkkusalaattia
Cheddar sulatejuustoa
1 pss prinssinakkeja (ps. pussissa on n. 20 kpl joten voit syödä ylimääräiset "talkoopalkkana"!)
Voiteluun kananmuna
Paprikajauhetta
Valkosipulisuolaa
Leikkaa sulaneet taikinalevyt viiteen kolmioon, ei tarvitse olla tarkasti leikkattuja, sinneppäin riittää 😉 . Hipaise kaikkiin kolmioihin hiven sinappia ja ketsuppia, lisää 1 tl kurkkusalaattia mausteiden päälle. Jaa prinssinakit jotka olet viiltänyt kärjistä "nauraviksi", päällimmäiseksi 1/4 osa cheddar juuston siivusta. Rullaa leveämmästä päätä aloittaen. Lataa pellille saumakohta alassuin. Voitele munalla ja ripottele pinnalle paprikajauhetta ja valkosipulisuolaa. Paista 225 asteessa 8-12 minuuttia!
keskiviikko 28. joulukuuta 2016
Minestronekeitto
"Lämmittävää Minestronekeittoa pakkaspäivään! Keittoon voi myös hyödyntää tähteeksi jäänyttä kinkkua."
Minestronekeitto
170-200 g pekonia suikaleina tai kinkkua
1-2 rkl voita paistamiseen
1 sipuli puolikkaina renkaina
1 porkkana suikaleina
30-40 g juuriselleriä suikaleina
2 varsisellerin vartta siivuina
5 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1/2-1 suolakurkkua suikaleina
0,5 dl suolakurkunlientä
1 pieni prk tomaattipyrettä
Noin 1.5 l vettä
2 dl kierrepastaa
1-2 rkl kanafondia
1-2 rkl lihafondia
1-2 rkl sitruunanmehua
2-3 rkl kuivattua paprikarouhetta (Salliselta ainakin löytyy.. itse olen tuonut puolasta...)
0,5-1 tl tapascoa
0,5-1 tl timjamia
0,5-1 tl oreganoa
Mustapippuria
Suolaa
Noin 1 dl persiljaa
Tarjoiluun Smetanaa
Koristeluun basilikaa
Paista pekonin suikaleet rapeiksi pannulla ja nosta sivuun, jätä pannuun kuitenkin pekonista irronnut rasva. Lisää pannulle suikaloidut kasvikset; porkkana, sipuli, selleri ja juuriselleri. Hetken freesattuasi lisää pekonit takaisin sekä valkosipulit ja suolakurkun suikaleet, lisää myös tomaattipyre ja vesi sekä pasta ja loput ainekset. Hauduttele kunnes pasta on kypsää lisää persiljasilppua ja tarkistele nesteen määrää ja makuja, säädä maut omaan makuun sopiviksi. Tarjoile lisäksi smetanaa ja hyvää leipää.
tiistai 20. joulukuuta 2016
Rosolli with Aioli
"Uutena tulokkaana kalapöytään nousee tänä vuonna (eikä varmasti jää tähän vuoteen!) Valkosipulinen Rosolli, aivan mahtava idea jatko jalostaa myös Rosollin jämät uuteen nousuun, täydellistä graavilohileivän päällä!"
Rosolli with Aioli
Alapuolella ohjeet rosolliin ja Aioliin!
1/2 annosta Rosollia
1/2 annosta Aiolia (tai 1 desi valmista Aiolia tai 1 dl majoneesia jossa 1-2 valkosipulinkynttä)
Mustapippuria
Suolaa
Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua vähintään tunti. NAM!
Sallatti eli Rosolli
5-6 Punajuurta
6-7 Porkkanaa
1 Sipuli
Suolaa
Keitä pestyt punajuuret ja porkkanat n. 1h kunnes punajuuri tuntuu melkein kypsältä, kaada vesi pois ja laita jääkylmää vettä tilalle, vaihda muutaman kerran, näin punajuuri kypsyys hyvin loppuun.
(Äitini on aina tehnyt näin, niin minäkin teen ). Jäähdyttyä kaada vesi pois. Kuori ja kuutioi. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli. Mausta halutessasi suolalla, minä maustan..
5-6 Punajuurta
6-7 Porkkanaa
1 Sipuli
Suolaa
Keitä pestyt punajuuret ja porkkanat n. 1h kunnes punajuuri tuntuu melkein kypsältä, kaada vesi pois ja laita jääkylmää vettä tilalle, vaihda muutaman kerran, näin punajuuri kypsyys hyvin loppuun.
(Äitini on aina tehnyt näin, niin minäkin teen ). Jäähdyttyä kaada vesi pois. Kuori ja kuutioi. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli. Mausta halutessasi suolalla, minä maustan..
Helppo Aioli eli Valkosipulimajoneesi
2-3 valkosipulinkynttä
2 tl Dijon sinappia
1 kananmuna
1/2 sitruunan mehu
hieman valkopippuria
ripaus suolaa
2 dl rypsiöljyä (huoneenlämpöistä)
Paloittele hieman valkosipuleita, lado kaikki ainekset sauvasekoittimen kapeaan kannuun.
Laita sauvasekoitin kannuun, terä kiinni kannun pohjaan. Käynnistä sekoitin, ja nosta sitä vähitellen kohti pintaa. Tarkista maku! Valmis!
Ohjeesta tulee n. 3 desiä.
2-3 valkosipulinkynttä
2 tl Dijon sinappia
1 kananmuna
1/2 sitruunan mehu
hieman valkopippuria
ripaus suolaa
2 dl rypsiöljyä (huoneenlämpöistä)
Paloittele hieman valkosipuleita, lado kaikki ainekset sauvasekoittimen kapeaan kannuun.
Laita sauvasekoitin kannuun, terä kiinni kannun pohjaan. Käynnistä sekoitin, ja nosta sitä vähitellen kohti pintaa. Tarkista maku! Valmis!
Ohjeesta tulee n. 3 desiä.
tiistai 6. joulukuuta 2016
Vadelmajuustokakku
"Hyvää syntymäpäivää Suomi! Hyydytetty vadelmakakku suklaakeksi pohjalla. Voit tehdä kaakusta pieniä leivoksia tai tarjoilla pyöreänä kakkuna, kakku on hyvin säilyvä ja kestää pakastamista! Tämä sopii loistavasti itsenäisyyspäivän kahveille!"
Vadelmajuustokakku
200g Dominokeksejä
75 g voisulaa
2 rkl vahvaa kahvia
Täyte
5 liivatelehteä
200 g vadelmia
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g rahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
(tilkka punaista väriä)
Murskaa keksit, sekoita keksinmurut, sulatettu rasva ja kahvi. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Laita pohja jääkaappiin odottamaan.
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan 5-10 minuutiksi. Vaahdota kerma, lisää joukkoon loput aineet ja lopuiksi pieneen vesitilkkaan sulatetut hyvin puristetut liivatteet ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Suihkaise vuokasprayta vuoan reunoille ja kumoa täyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2-4 tuntia. Koristele!
Vadelmajuustokakku
200g Dominokeksejä
75 g voisulaa
2 rkl vahvaa kahvia
Täyte
5 liivatelehteä
200 g vadelmia
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g rahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
(tilkka punaista väriä)
Murskaa keksit, sekoita keksinmurut, sulatettu rasva ja kahvi. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Laita pohja jääkaappiin odottamaan.
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan 5-10 minuutiksi. Vaahdota kerma, lisää joukkoon loput aineet ja lopuiksi pieneen vesitilkkaan sulatetut hyvin puristetut liivatteet ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Suihkaise vuokasprayta vuoan reunoille ja kumoa täyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2-4 tuntia. Koristele!
torstai 1. joulukuuta 2016
Broikkupiirakka
"HEI NYT TEHDÄÄN BROIKKUPIIRAKKAA! Ajatus piirakan täytteistä muutti monesti muotoaan tätä tehdessä, ananas muuttui persikkaan, kirsikkatomaatit suolakurkkuun ym. Mielitekoihin ei aina ole täysillä varauduttu vaikka moneen visioon kylläkin.. Joka tapauksessa piirakasta tuli herkullinen!!"
Broikkupiirakka
Pohja
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunahiutaleita, huom hiutaleita!
1 tl leivinjauhetta
0,5-1 tl suolaa
1 dl kylmää vettä
90 g (1 dl) voisulaa, jäähtyneenä
Sekoita perunahiutaleisiin suola ja leivinjauhe, lisää vesi, voi ja jauhot. Levitä pellille leivinpaperin päälle jauhoja apuna käyttäen. Esipaista 220 asteessa n.10 minuuttia.
Täyte
400 g hunajamarinoituja broilerin suikaleita
1 sipuli hienonnettuna
1/2-1 punainen paprika kuutioina
3-4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2-3 turkinpippuria hienonnettuna
1/2-1 tl currya
0,5-1 tl mustapippuria
1/2-1 tl chilijauhetta
Paista broilerit, lisää joukkoon sipulit ja paprika. Mausta hyvin. Kaada seos pohjan päälle.
2 säilyke persikan puolikasta
Suolakurkku
0,5 dl kermajuustoraastetta
Asettele viipaloitu suolakurkku ja persikan siivut broileriseoksen päälle. Ripottele kermajuusto pinnalle.
2 munaa
150 g ranskankermaa
1 kpl / 125 g mozzarellapallo raasteena
70-100 g auramurua
Sekoita keskenään munat, ranskankerma ja aurajuusto. Levitä munajuustoseos piirakan päälle. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
Broikkupiirakka
Pohja
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunahiutaleita, huom hiutaleita!
0,5-1 tl suolaa
1 dl kylmää vettä
90 g (1 dl) voisulaa, jäähtyneenä
Sekoita perunahiutaleisiin suola ja leivinjauhe, lisää vesi, voi ja jauhot. Levitä pellille leivinpaperin päälle jauhoja apuna käyttäen. Esipaista 220 asteessa n.10 minuuttia.
Täyte
400 g hunajamarinoituja broilerin suikaleita
1 sipuli hienonnettuna
1/2-1 punainen paprika kuutioina
3-4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2-3 turkinpippuria hienonnettuna
1/2-1 tl currya
0,5-1 tl mustapippuria
1/2-1 tl chilijauhetta
Paista broilerit, lisää joukkoon sipulit ja paprika. Mausta hyvin. Kaada seos pohjan päälle.
2 säilyke persikan puolikasta
Suolakurkku
0,5 dl kermajuustoraastetta
Asettele viipaloitu suolakurkku ja persikan siivut broileriseoksen päälle. Ripottele kermajuusto pinnalle.
2 munaa
150 g ranskankermaa
1 kpl / 125 g mozzarellapallo raasteena
70-100 g auramurua
Sekoita keskenään munat, ranskankerma ja aurajuusto. Levitä munajuustoseos piirakan päälle. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
maanantai 28. marraskuuta 2016
Riisisuklaa
maanantai 21. marraskuuta 2016
Sacherkakku
"Kakku Blogilleni 💗. Tämä kakku tuskin esittelyä kaipaa, Sacherkakku!
Kokkailublogini täyttää tällä viikolla 2-vuotta, onpas aika rientänyt nopeasti !!!
Postauksia olen saanut aikaiseksi 193 kpl, omaan tasaiseen tahtiini, välillä useammin ja välillä pikku pausseilla! Olen huomannut että yhä enemmän käytän omaa sivustoani kuin vanhoja reseptivihkojani kokkaillessani.. Ja voi kuinka paljon "to do" listassani onkaan tulossa herkkuja!
ISO KIITOS kuuluu kaikille lukijoilleni innostavista palautteista, olen vallan hurmioissani katsoessani sivuston katseluja, huikeat 81163, KIITOS 💗"
Sacherkakku
150 g tummaa suklaata
150 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Kostutus
2-3 dl omenatäysmehua
Väliin ja päälle
230 g aprikoosimarmeladia
Kuorrutus
130 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
Koristeluun
Nougat patukka
Lumijauhetta
Kimalletta
Voitele ja korppujauhota 3 litran kakkuvuoka. Sulata suklaa ja voi miedolla lämmöllä vesihauteessa. Anna jäätyä sen aikaa kun teet munasokerivaahdon.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon suklaarasvaseos. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakao, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan varovasti.
Kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 40 min.
Kumoa jäähtymään.
Anna "kuivahtaa" viileässä seuraavaan päivään.
Halkaise kakkupohja 3 osaan. Kostuta reippaasti omenamehulla ja laita 1/3 marmeladista väliin, toista sama eli kostuta seuraava kerros ja laita taas jäljellä olevasta marmeladista puolet väliin. Nosta kansi päälle ja kostuta vielä kerran. Pane kakun päälle painoksi leikkuulauta, jotta kakku tiivistyy. Siirrä jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
Levitä loput marmeladit kauttaaltaan kaakulle.
Valmista kuorrutus, sulata suklaa vesihauteessa ja lisää kerma, sekoita tasaiseksi ja anna hetki jäätyä. Levitä kuorrutus kaakulle ja anna jähmettyä vähintään muutama tunti tai vaikka seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla, itse laitoin kylmästä nougat patukasta juustohöylällä vuoltuja lastuja, lumijauhetta sekä syötävää kimalletta. Kakku on nyt valmis, ole hyvä ja herkuttele, olet ansainnut sen! 💗
Kokkailublogini täyttää tällä viikolla 2-vuotta, onpas aika rientänyt nopeasti !!!
Postauksia olen saanut aikaiseksi 193 kpl, omaan tasaiseen tahtiini, välillä useammin ja välillä pikku pausseilla! Olen huomannut että yhä enemmän käytän omaa sivustoani kuin vanhoja reseptivihkojani kokkaillessani.. Ja voi kuinka paljon "to do" listassani onkaan tulossa herkkuja!
ISO KIITOS kuuluu kaikille lukijoilleni innostavista palautteista, olen vallan hurmioissani katsoessani sivuston katseluja, huikeat 81163, KIITOS 💗"
Sacherkakku
150 g tummaa suklaata
150 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Kostutus
2-3 dl omenatäysmehua
Väliin ja päälle
230 g aprikoosimarmeladia
130 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
Koristeluun
Nougat patukka
Lumijauhetta
Kimalletta
Voitele ja korppujauhota 3 litran kakkuvuoka. Sulata suklaa ja voi miedolla lämmöllä vesihauteessa. Anna jäätyä sen aikaa kun teet munasokerivaahdon.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon suklaarasvaseos. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakao, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan varovasti.
Kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 40 min.
Kumoa jäähtymään.
Anna "kuivahtaa" viileässä seuraavaan päivään.
Halkaise kakkupohja 3 osaan. Kostuta reippaasti omenamehulla ja laita 1/3 marmeladista väliin, toista sama eli kostuta seuraava kerros ja laita taas jäljellä olevasta marmeladista puolet väliin. Nosta kansi päälle ja kostuta vielä kerran. Pane kakun päälle painoksi leikkuulauta, jotta kakku tiivistyy. Siirrä jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
Levitä loput marmeladit kauttaaltaan kaakulle.
Valmista kuorrutus, sulata suklaa vesihauteessa ja lisää kerma, sekoita tasaiseksi ja anna hetki jäätyä. Levitä kuorrutus kaakulle ja anna jähmettyä vähintään muutama tunti tai vaikka seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla, itse laitoin kylmästä nougat patukasta juustohöylällä vuoltuja lastuja, lumijauhetta sekä syötävää kimalletta. Kakku on nyt valmis, ole hyvä ja herkuttele, olet ansainnut sen! 💗
keskiviikko 16. marraskuuta 2016
Nautaa kolmella sipulilla osterikastikkeessa
"Aasialaisella jatketaan kun kerran hyvään alkuun päästiin, eikä tuottanut tämäkään pettymystä, tätäkin tehdään uudelleen, YES!"
Nautaa kolmella sipulilla osterikastikkeessa
Marinadi
2 tl maissitärkkelystä
2 rkl soijaa
2 tl miriniä, riisiviiniä
Ruokaöljyä
300-400 g naudan ulkofileetä
1 sipuli
5-10 kevätsipulia, käytä n.15cm juuresta päin, latvat koristeluun
4-6 valkosipulinkynttä
Kastike
1-2 rkl osterikastiketta
2 rkl soijaa
0,5-1 tl tummaa soijaa
1 tl seesamiöljyä
1 tl ruokosokeria
1-2 tl kalakastiketta
Tilkka vettä
Koristeluun
Kevätsipulia
Seesaminsiemeniä
Leikkaa liha poikkisyin niin ohuiksi lastuiksi kuin saat, sekoita marinadin ainekset keskenään. Lisää lihat ja sekoita, anna marinoitua puolisen tuntia.
Paista KUUMALLA pannulla nopeasti pinnat lihoihin ja ota HETI (mediumina) lihat odottamaan lautaselle. Lisää öljyä pannulle, wokkaa nopeasti sipulin lohkot sekä halkaistut ja pätkityt kevätsipulit (säästä vihreimpiä osia pintakoristeluun). Lisää hakatut valkosipulinkynnet, pyöritä hetki, varo polttamasta. Vauhti kiihtyy tässä vaiheessa 😄... Lisää lihat ja kastikkeen ainekset, älä anna lihan kypsyä liikaa, tarkista maku ja lisää halutessasi vettä. Asettele tarjolle ja koristele kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä, tarjoile lisäksi jasmiini riisiä.
Nautaa kolmella sipulilla osterikastikkeessa
Marinadi
2 tl maissitärkkelystä
2 rkl soijaa
2 tl miriniä, riisiviiniä
Ruokaöljyä
300-400 g naudan ulkofileetä
1 sipuli
5-10 kevätsipulia, käytä n.15cm juuresta päin, latvat koristeluun
4-6 valkosipulinkynttä
Kastike
1-2 rkl osterikastiketta
2 rkl soijaa
0,5-1 tl tummaa soijaa
1 tl seesamiöljyä
1 tl ruokosokeria
1-2 tl kalakastiketta
Tilkka vettä
Koristeluun
Kevätsipulia
Seesaminsiemeniä
Leikkaa liha poikkisyin niin ohuiksi lastuiksi kuin saat, sekoita marinadin ainekset keskenään. Lisää lihat ja sekoita, anna marinoitua puolisen tuntia.
Paista KUUMALLA pannulla nopeasti pinnat lihoihin ja ota HETI (mediumina) lihat odottamaan lautaselle. Lisää öljyä pannulle, wokkaa nopeasti sipulin lohkot sekä halkaistut ja pätkityt kevätsipulit (säästä vihreimpiä osia pintakoristeluun). Lisää hakatut valkosipulinkynnet, pyöritä hetki, varo polttamasta. Vauhti kiihtyy tässä vaiheessa 😄... Lisää lihat ja kastikkeen ainekset, älä anna lihan kypsyä liikaa, tarkista maku ja lisää halutessasi vettä. Asettele tarjolle ja koristele kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä, tarjoile lisäksi jasmiini riisiä.
tiistai 15. marraskuuta 2016
Panang curry
"Ikävä aurinkoa ja lämpöä! Tunnen onnistumisen riemua syödessäni tätä currya, makumaailma johdattaa minut hetkeksi thaimaan makuihin ja tuoksuihin, olen onnistunut!! Kaakeliuunia tosin en uskaltanut lämmittää ihan niin pirusti että herkuttelu lämpötilalla olisin päässyt saamaan johon ajatukseni minut veivät 😂."
Panang curry
Panang curry
300 g broileria suikaleina tai katkarapuja/possua ym...
1-2 rkl öljyä
1-2 rkl panang currytahnaa
2-3 valkosipulin kynttä
2-3 kaffirlimetin lehteä
2-3 kaffirlimetin lehteä
0,5-1 tl ruokosokeria
1-2 rkl kalakastiketta
2 rkl suolapähkinöitä
200 ml kookoskermaa
(tilkka vettä)
Kuumenna öljy wokissa ja lisää broilerit, paista kypsäksi ja nosta sivuun. Lisää tilkka öljyä pannulle ja paista currytahna, kaffirlimetin lehdet, lisää hienonnetut valkosipulit ja pyörittele hetki, varo polttamasta valkosipulia ettei sen maku muutu kitkeräksi. Lisää kookoskerma ja loput ainekset sekä myöskin broilerit, hauduta kymmenisen minuuttia, lisää tarvittaessa tilkka vettä. Koristele kevätsipulilla ja tarjoile jasmiiniriisin kera.
1-2 rkl kalakastiketta
2 rkl suolapähkinöitä
200 ml kookoskermaa
(tilkka vettä)
Kuumenna öljy wokissa ja lisää broilerit, paista kypsäksi ja nosta sivuun. Lisää tilkka öljyä pannulle ja paista currytahna, kaffirlimetin lehdet, lisää hienonnetut valkosipulit ja pyörittele hetki, varo polttamasta valkosipulia ettei sen maku muutu kitkeräksi. Lisää kookoskerma ja loput ainekset sekä myöskin broilerit, hauduta kymmenisen minuuttia, lisää tarvittaessa tilkka vettä. Koristele kevätsipulilla ja tarjoile jasmiiniriisin kera.
keskiviikko 9. marraskuuta 2016
Kinkkupiirakka
"Pellillinen kinkkupiirakkaa, aina yhtä toimivaa! Ohjeen puolittamalla saat pyöreän 28 cm halkaisijaltaan olevan piirakan (saahan tämän suorakaiteiseenkin vuokaan toki tehdä..). Pellillisen etuna on jos etukäteen leipoo ja paloittelee valmiiksi niin ei jää kiinni jos "pikkasen " maistaa kuormasta, ehjänä tarjoiltavasta olisin kyllä useasti jäänyt kiinni "testauksesta"... Tämä on hyvää, palvikinkkua, paprikaa, purjoa ja juustoa, vois sanoo et pelittää!!!
Kinkkupiirakka
pohja
4 dl vehnäjauhoja
2 dl /1 pss 70 g perunahiutaleita, huom hiutaleita!
2 tl leivinjauhetta
0,5-1 tl suolaa
2 dl kylmää vettä
180 g (2 dl) voisulaa, jäähtyneenä
Sekoita perunahiutaleisiin suola ja leivinjauhe, lisää vesi, voi ja jauhot. Levitä pellille leivinpaperin päälle jauhoja apuna käyttäen. Esipaista 220 asteessa n.10 minuuttia.
Täyte
400-500 g palvikinkkua suikaleina
150 g purjoa, hienonnettuna
1 punainen paprika, kuutioina
4 dl kermaa
4 munaa
5 dl (n.400 g) juustoraastetta,
Tällä kertaa laitoin goudaa ja punaista emmentalia
0,5-1 tl valkosipulijauhetta
0,5-1 tl currya
0,5-1 tl paprikajauhetta
0,5-1 tl mustapippuria
(suolaa)
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistamista 200 asteessa n.20 minuuttia. Malta antaa vetäytyä vähintään puolituntia.
Mikäli pellille jotain jää niin piirakka kestää pakastamista hyvin!
Kinkkupiirakka
pohja
4 dl vehnäjauhoja
2 dl /1 pss 70 g perunahiutaleita, huom hiutaleita!
2 tl leivinjauhetta
0,5-1 tl suolaa
2 dl kylmää vettä
180 g (2 dl) voisulaa, jäähtyneenä
Sekoita perunahiutaleisiin suola ja leivinjauhe, lisää vesi, voi ja jauhot. Levitä pellille leivinpaperin päälle jauhoja apuna käyttäen. Esipaista 220 asteessa n.10 minuuttia.
Täyte
400-500 g palvikinkkua suikaleina
150 g purjoa, hienonnettuna
1 punainen paprika, kuutioina
4 dl kermaa
4 munaa
5 dl (n.400 g) juustoraastetta,
Tällä kertaa laitoin goudaa ja punaista emmentalia
0,5-1 tl valkosipulijauhetta
0,5-1 tl currya
0,5-1 tl paprikajauhetta
0,5-1 tl mustapippuria
(suolaa)
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistamista 200 asteessa n.20 minuuttia. Malta antaa vetäytyä vähintään puolituntia.
Mikäli pellille jotain jää niin piirakka kestää pakastamista hyvin!
maanantai 24. lokakuuta 2016
Helppo ja maukas broilerikastike
"Halpaa ja hyvää, supertarjousten uhrina syntynyttä maukasta perusruokaa, broilerisuikaleet olivat 99 senttiä pkt ja juustokerman sain ilmaiseksi, joten hinnalla ei ollut pilattu tätä ruokaa eikä myöskään maulla eli ei muuta kuin ääntä kohti!!!"
Helppo ja maukas broilerikastike
600 g broilerin marinoituja paisti/fileesuikaleita
1 sipuli
4-5 valkosipulinkynttä
1 pieni punainen paprika
1 prk ananasta paloina
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl juustokermaa
N. 2 dl kanalientä kuutiosta/fondista
Mustapippuria
Valkopippuria
0,5-1 tl kurkumaa
0,5-1 tl currya
0,5-1 tl paprikajauhetta
Paista broilerinsuikaleet ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli, suikaloitu paprika ja hienonnetut valkosipulin kynnet, kuullota vielä hetki. Ripottele vehnäjauhot broilerikasvissekoituksen päälle ja kypsyttele hetki, lisää nesteet, ananakset ja mausteet. Lisäile nestettä tarvittaessa, mikäli pidät makeasta voit lorauttaa myös ananaksen lientä myös. Anna hautua kunnes lisukeriisi on valmis, tarkista maku.
Helppo ja maukas broilerikastike
600 g broilerin marinoituja paisti/fileesuikaleita
1 sipuli
4-5 valkosipulinkynttä
1 pieni punainen paprika
1 prk ananasta paloina
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl juustokermaa
N. 2 dl kanalientä kuutiosta/fondista
Mustapippuria
Valkopippuria
0,5-1 tl kurkumaa
0,5-1 tl currya
0,5-1 tl paprikajauhetta
Paista broilerinsuikaleet ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli, suikaloitu paprika ja hienonnetut valkosipulin kynnet, kuullota vielä hetki. Ripottele vehnäjauhot broilerikasvissekoituksen päälle ja kypsyttele hetki, lisää nesteet, ananakset ja mausteet. Lisäile nestettä tarvittaessa, mikäli pidät makeasta voit lorauttaa myös ananaksen lientä myös. Anna hautua kunnes lisukeriisi on valmis, tarkista maku.
keskiviikko 5. lokakuuta 2016
Jauhelihapizzapiiras
"Ihana iltapala, pizzan ja piiraan sekoitus, pohja ei kuitenkaan ole niin rasvainen kuin piirakassa yleensä, mutta kevyt tämä toki ei ole, maukas kylläkin!"
Jauhelihapizzapiiras
Pohja
2 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl durumjauhoja
N. 2 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
0,5 dl oliiviöljyä
Sekoita kuivat aineet keskenään, mutta vain osa vehnäjauhoista, lisää niitä tunnustellen
"loppusuoralla". Sekoita kuivat aineet kuumaan veteen (42 c), lisää myös oliiviöljy. Lisäile nyt loput jauhot tarpeen mukaan. Kohota puolisen tuntia. Voitele halkaisijaltaan 30 cm vuoka oliiviöljyllä, muotoile karkeita vehnäjauhoja käyttäen taikinasta pohja, jätä reunat selkeästi paksummiksi.
Täyte
400 g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli hienonnettuna
3-5 valkosipulinkynttä hienonnettuna
Mustapippuria
Valkopippuria
Paprikajauhetta
Suolaa
Oreganoa
Timjamia
Tapascoa
400 g tomaattimurskaa (mutti)
2 rkl ketsuppia
1 suolakurkku kuutioina
1 prk ananasta
2-3 tomaattia
125 g (1 pallo) mozzarellaa
100-140 g kermajuustoraastetta
Paista jauheliha ja sipuli, lisää lopuiksi valkosipulit ja mausta HYVIN, lisää joukkoon tomaattimurska ja ketsuppi. Levitä jauhelihaseos pohjan päälle, ripottele myös suolakurkut, ananaspalat ja tomaatit sekä vielä oreganoa tähän väliin reilusti. Pinnalle vielä juustot, paista 225 asteessa 15-20 minuuttia. Tarjoile vihreän salaatin kera!
Jauhelihapizzapiiras
Pohja
2 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl durumjauhoja
N. 2 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
0,5 dl oliiviöljyä
Sekoita kuivat aineet keskenään, mutta vain osa vehnäjauhoista, lisää niitä tunnustellen
"loppusuoralla". Sekoita kuivat aineet kuumaan veteen (42 c), lisää myös oliiviöljy. Lisäile nyt loput jauhot tarpeen mukaan. Kohota puolisen tuntia. Voitele halkaisijaltaan 30 cm vuoka oliiviöljyllä, muotoile karkeita vehnäjauhoja käyttäen taikinasta pohja, jätä reunat selkeästi paksummiksi.
Täyte
400 g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli hienonnettuna
3-5 valkosipulinkynttä hienonnettuna
Mustapippuria
Valkopippuria
Paprikajauhetta
Suolaa
Oreganoa
Timjamia
Tapascoa
400 g tomaattimurskaa (mutti)
2 rkl ketsuppia
1 suolakurkku kuutioina
1 prk ananasta
2-3 tomaattia
125 g (1 pallo) mozzarellaa
100-140 g kermajuustoraastetta
Paista jauheliha ja sipuli, lisää lopuiksi valkosipulit ja mausta HYVIN, lisää joukkoon tomaattimurska ja ketsuppi. Levitä jauhelihaseos pohjan päälle, ripottele myös suolakurkut, ananaspalat ja tomaatit sekä vielä oreganoa tähän väliin reilusti. Pinnalle vielä juustot, paista 225 asteessa 15-20 minuuttia. Tarjoile vihreän salaatin kera!
tiistai 20. syyskuuta 2016
Chilitomaattihillo eli paholaisenhillo
"Nyt paprikoiden hinta on kohdillaan keitellä paholaisenhilloa! Herkullinen paholaisenhillo on ihana "ruokalahja", sopii liha- kana-, makkara- ja kasvisruokien, myös merenelävien sekä erilaisten burgereiden, ruokien ja kastikkeiden mausteeksi, sopii myös käytettäväksi salsan tavoin vaikka nachoille dippinä. Erinomaista myös grillatun Halloumin kera!"
Chilitomaattihillo eli paholaisenhillo
2 prk (800 g) tomaattimurskaa
400 g punaisia paprikoita
3-4 punaista chiliä
( Laitoin lisäksi 1 rkl Tapascoa)
6–8 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1/2 dl etikkaa
1 pkt (330 g) hillo-marmeladisokeria
Kaada tomaattimurskat kattilaan. Hienonna kuoritut valkosipulit, paprikat ja chilit, poista halutessasi myös chileistä siemenet (minä en poistanut). Lisää silput ja mausteet kattilaan. Anna kiehua 30 minuuttia.
Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kiehauta uudelleen ja keitä 3–5 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä hetki ja purkita. Säilytä jääkaapissa.
Chilitomaattihillo eli paholaisenhillo
2 prk (800 g) tomaattimurskaa
400 g punaisia paprikoita
3-4 punaista chiliä
( Laitoin lisäksi 1 rkl Tapascoa)
6–8 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1/2 dl etikkaa
1 pkt (330 g) hillo-marmeladisokeria
Kaada tomaattimurskat kattilaan. Hienonna kuoritut valkosipulit, paprikat ja chilit, poista halutessasi myös chileistä siemenet (minä en poistanut). Lisää silput ja mausteet kattilaan. Anna kiehua 30 minuuttia.
Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kiehauta uudelleen ja keitä 3–5 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä hetki ja purkita. Säilytä jääkaapissa.
perjantai 9. syyskuuta 2016
Kanakeitto
"Lempeä kanakeitto maistuu aina! Keitto on myös helposti muunneltavissa "mitä kaapista löytyy periaatteella" !!!"
Kanakeitto
N. 400 g maustamatonta broilerin filee suikaletta (mikäli käytät marinoituja, mausta silloin vähemmän..)
1 rkl voita
1-2 tl currya
1-2 tl paprikajauhetta
0,5-1 tl kurkumaa
Noin 1 tl rakuunaa
Suolaa
Chiliä
1 sipuli, hienonnettuna
1-2 porkkanaa, suikaleina
3-4 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 dl riisiä
1 kanaliemikuutio tai fondia
N. 8 dl vettä
N. 100 g sulatejuustoa
200 g (1 pss) herne, maissi, paprikaa
2-3 vartta kevätsipulia, hienonnettuna
1 dl tuoretta persiljaa, hienonnettuna
Paista broilerin suikaleet ja sipulit, mausta currylla, paprikajauheella, kurkumalla, rakuunalla, suolalla ja chilillä. Lisää lopuiksi hienonnetut valkosipulit, kuullota hetki. Laitat lihat kattilaan ja lisää neste, liemikuutio, porkkanat ja riisi. Hauduta kunnes riisi on kypsää, lisää sulatejuusto, herne maissi paprika, kevätsipuli ja persilja, jatka hauduttelua vielä hetki, tarkista maku! Nauti tuoreen leivän kera!
Kanakeitto
N. 400 g maustamatonta broilerin filee suikaletta (mikäli käytät marinoituja, mausta silloin vähemmän..)
1 rkl voita
1-2 tl currya
1-2 tl paprikajauhetta
0,5-1 tl kurkumaa
Noin 1 tl rakuunaa
Suolaa
Chiliä
1 sipuli, hienonnettuna
1-2 porkkanaa, suikaleina
3-4 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 dl riisiä
1 kanaliemikuutio tai fondia
N. 8 dl vettä
N. 100 g sulatejuustoa
200 g (1 pss) herne, maissi, paprikaa
2-3 vartta kevätsipulia, hienonnettuna
1 dl tuoretta persiljaa, hienonnettuna
Paista broilerin suikaleet ja sipulit, mausta currylla, paprikajauheella, kurkumalla, rakuunalla, suolalla ja chilillä. Lisää lopuiksi hienonnetut valkosipulit, kuullota hetki. Laitat lihat kattilaan ja lisää neste, liemikuutio, porkkanat ja riisi. Hauduta kunnes riisi on kypsää, lisää sulatejuusto, herne maissi paprika, kevätsipuli ja persilja, jatka hauduttelua vielä hetki, tarkista maku! Nauti tuoreen leivän kera!
tiistai 23. elokuuta 2016
Vohvelit
"Niin retroa, pakkohan oli hommata perinteinen vohvelirauta syksyyn, ja nimenomaan pyöreä ja sydämillä (myönnän, kellarista löytyy myös suorakaiteen mallinen mutta tälle on muutakin "visiota"..... ;)). Vohveleiden seuraksi kermavaahtoa ja nopea tuore hillo kesällä poimituista jäisistä mansikoista ja sokerista!"
Vohvelit 8 kpl
2 munaa
4 dl maitoa
1 dl vissyä
75 g voisulaa
1 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
4,5-5 dl vehnäjauhoja
Paistamiseen voita pullasudilla levitettynä.
Vatkaa munien rakenne rikki, lisää vissy ja maito. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet hyvin vatkaten joukkoon, sekä voisula. Anna turvota vähintään puolituntia, lisää tarvittaessa jauhoa. Paista voisulalla voidellulla vohveliraudalla
rapeiksi, tarjoile lisänä vaniljalla ja sokerilla maustettua
kermavaahtoa sekä mansikkahilloa.
Tuore mansikkahillo
400 g mansikoita
75-120 g sokeria
Sekoita jäiset mansikat ja
maun mukaan lisäämäsi sokeri tehosekoittimessa.
Vohvelit 8 kpl
2 munaa
4 dl maitoa
1 dl vissyä
75 g voisulaa
1 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
4,5-5 dl vehnäjauhoja
Paistamiseen voita pullasudilla levitettynä.
Vatkaa munien rakenne rikki, lisää vissy ja maito. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet hyvin vatkaten joukkoon, sekä voisula. Anna turvota vähintään puolituntia, lisää tarvittaessa jauhoa. Paista voisulalla voidellulla vohveliraudalla
rapeiksi, tarjoile lisänä vaniljalla ja sokerilla maustettua
kermavaahtoa sekä mansikkahilloa.
Tuore mansikkahillo
400 g mansikoita
75-120 g sokeria
Sekoita jäiset mansikat ja
maun mukaan lisäämäsi sokeri tehosekoittimessa.
keskiviikko 10. elokuuta 2016
Pehmeät perunaporkkanasämpylät
"Tosi pehmeät sämpylät, joissa perunaa ja porkkanaa. Nämä sämpylät ovat vielä seuraavanakin päivänä yhtä pehmoisia, sopii loistavasti keiton seuraksi tai vaikka evässämpylöiksi sieniretkelle!"
Pehmeät perunaporkkanasämpylät, 16 kpl, toki voi tehdä pienempiäkin..
2 dl maitoa
4 dl vettä
70 g (1 pss) perunahiutaleita
1 (n. 70 g) porkkanaa hienona raasteena
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
40 g voisulaa
2 pss kuivahiivaa
1 dl pikakaurahiutaleita
1 dl ohrajauhoja
N. 7 dl vehnäjauhoja
Sekoita perunahiutaleet, porkkanaraaste, sokeri, suola, voisula, kaurahiutaleet, ohrajauhot sekä osa jauhoista, joihin on sekoitettu kuivahiiva, lämmitettyyn vesimaitoseokseen (noin 42 astetta).
Lisää loput jauhoista ja alusta taikina tasaiseksi, taikina saa olla hieman liian pehmeää ja takertuvaa. Anna kohota lämpimässä liinalla peitettynä noin 15 minuuttia.
Jaa taikina sämpylöiksi. Pyörittele ne ensin pyöreiksi ja siitä pitkulaisiksi jauhoja apuna käyttäen, yritä tehdä mahdollisimman niukoilla jauhoilla niin lopputulos on pehmeämpi. Nosta sämpylät uunipellille leivinpaperin päälle. Anna kohota noin 30 minuuttia ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10- 15 minuuttia.
Pehmeät perunaporkkanasämpylät, 16 kpl, toki voi tehdä pienempiäkin..
2 dl maitoa
4 dl vettä
70 g (1 pss) perunahiutaleita
1 (n. 70 g) porkkanaa hienona raasteena
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
40 g voisulaa
2 pss kuivahiivaa
1 dl pikakaurahiutaleita
1 dl ohrajauhoja
N. 7 dl vehnäjauhoja
Sekoita perunahiutaleet, porkkanaraaste, sokeri, suola, voisula, kaurahiutaleet, ohrajauhot sekä osa jauhoista, joihin on sekoitettu kuivahiiva, lämmitettyyn vesimaitoseokseen (noin 42 astetta).
Lisää loput jauhoista ja alusta taikina tasaiseksi, taikina saa olla hieman liian pehmeää ja takertuvaa. Anna kohota lämpimässä liinalla peitettynä noin 15 minuuttia.
Jaa taikina sämpylöiksi. Pyörittele ne ensin pyöreiksi ja siitä pitkulaisiksi jauhoja apuna käyttäen, yritä tehdä mahdollisimman niukoilla jauhoilla niin lopputulos on pehmeämpi. Nosta sämpylät uunipellille leivinpaperin päälle. Anna kohota noin 30 minuuttia ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10- 15 minuuttia.
keskiviikko 20. heinäkuuta 2016
Grillattuja Romaine paprikoita täytteellä
"Ihan huippu lisuke, toimii lisukkeena leivälle ja kaikelle grillatulle tai ihan sellaisenaankin!"
Grillattuja Romaine paprikoita täytteellä
3 Romaine paprikaa
1 pkt miniluumutomaatteja
1 pkt (100g) chilifetaa
3-4 siivua cheddarjuustoa
Mustaapippuria
Sormisuolaa
Yrttiöljy
Yrttejä; Kourallinen basilikaa, oreganoa....
3-6 valkosipulinkynttä
Noin 1 dl oliiviöljyä
Mustaapippuria
Suolaa
Pieni loraus "happoa" vaikka sitruunaa tai valkoviinietikkaa
Sekoita yrttiöljyksi hakatut valkosipulin kynnet, yrtit sekä muut ainekset, tarkista maku.
Halkaise paprikat pituussuunnassa, grillaa paprikat ja tomaatit kauttaaltaan. Nosta paprikat folion päälle ja lisää sisään tomaatit. Mausta pippurilla ja suolalla. Jaa chilifeta paprikoihin ja valuttele yrttiöljyä päälle, lisää vielä revittyjä cheddarin riekaleita. Laita grillin kansi kiinni ja anna valmistua kunnes juustot ovat lämmenneet ja cheddari lähtenyt "valumaan", NAUTI!!!
Grillattuja Romaine paprikoita täytteellä
3 Romaine paprikaa
1 pkt miniluumutomaatteja
1 pkt (100g) chilifetaa
3-4 siivua cheddarjuustoa
Mustaapippuria
Sormisuolaa
Yrttiöljy
Yrttejä; Kourallinen basilikaa, oreganoa....
3-6 valkosipulinkynttä
Noin 1 dl oliiviöljyä
Mustaapippuria
Suolaa
Pieni loraus "happoa" vaikka sitruunaa tai valkoviinietikkaa
Sekoita yrttiöljyksi hakatut valkosipulin kynnet, yrtit sekä muut ainekset, tarkista maku.
Halkaise paprikat pituussuunnassa, grillaa paprikat ja tomaatit kauttaaltaan. Nosta paprikat folion päälle ja lisää sisään tomaatit. Mausta pippurilla ja suolalla. Jaa chilifeta paprikoihin ja valuttele yrttiöljyä päälle, lisää vielä revittyjä cheddarin riekaleita. Laita grillin kansi kiinni ja anna valmistua kunnes juustot ovat lämmenneet ja cheddari lähtenyt "valumaan", NAUTI!!!
tiistai 5. heinäkuuta 2016
Katkarapuleipä
"Tuli järjetön himo Katkarapuleipiin! Leivissä ei Ravuissa säästelty, en osannut päättää teenkö Ravuista tahnan vai laitanko erikseen joten laitoin molemmat, täytteet riittäisivät kyllä useampaankin leipään! NAM!"
Katkarapuleipä 4 kpl
500 g isoja katkarapuja
4 siivua paahtoleipää
Voita
Salaatinlehtiä
1 tomaatti
1 sitruuna
1 punasipuli
Nippu tilliä
1-2 keitettyä munaa
1 dl majoneesia, ei kevyt esim. hellmann´s
2 dl kermaviiliä, ei kevyt ja valuta suodatinpussissa tarvittaessa
Suolaa
Mustaapippuria
Sulata ravut pakkauksen ohjeen mukaan ja rutista ylimääräinen neste pois.
Tee tahna, sekoita keskenään 1/2 osa ravuista, kermaviili, majoneesi, 1/2 osa tillistä hienonnettuna ja puolikkaan sitruunan mehu keskenään, mausta suolalla ja mustapippurilla, tarkista maku.
Paahda leivät ja voitele ne voilla. Levitä päälle salaatinlehtiä. Jaa "tahna" leiville. Kruunaa leivät lopuilla ravuilla, kanamunanlohkoilla, sitruunan siivuilla, hienonnetulla punasipulilla, tillitupsulla sekä tomaattilohkoilla. Tarjoile lisäksi mustaapippuria ja sormisuolaa.
Katkarapuleipä 4 kpl
500 g isoja katkarapuja
4 siivua paahtoleipää
Voita
Salaatinlehtiä
1 tomaatti
1 sitruuna
1 punasipuli
Nippu tilliä
1-2 keitettyä munaa
1 dl majoneesia, ei kevyt esim. hellmann´s
2 dl kermaviiliä, ei kevyt ja valuta suodatinpussissa tarvittaessa
Suolaa
Mustaapippuria
Sulata ravut pakkauksen ohjeen mukaan ja rutista ylimääräinen neste pois.
Tee tahna, sekoita keskenään 1/2 osa ravuista, kermaviili, majoneesi, 1/2 osa tillistä hienonnettuna ja puolikkaan sitruunan mehu keskenään, mausta suolalla ja mustapippurilla, tarkista maku.
Paahda leivät ja voitele ne voilla. Levitä päälle salaatinlehtiä. Jaa "tahna" leiville. Kruunaa leivät lopuilla ravuilla, kanamunanlohkoilla, sitruunan siivuilla, hienonnetulla punasipulilla, tillitupsulla sekä tomaattilohkoilla. Tarjoile lisäksi mustaapippuria ja sormisuolaa.