"No nyt on semmonen rasvahiilariöveritorttu et ei mitään järkeä, ja niiiin hyvää! Tein eilen pellillisen ja se meni jo :D :D Tänään siis toinen satsi kehiin, kantsii testata, tästä lähtee taju, NAM!"
Vattu-Mustikkakreemitorttu, pellillinen
Pohja
4 dl (2 prk) kermaviiliä
4 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
150 g voisulaa
5-5 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
Täyte
125 g (1 prk) ranskankermaa
2 dl (1 prk) kermaviiliä
1 dl kermaa
3 munaa
3/4 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 dl vaniljakreemijauhetta
Päälle
8-9 dl vadelmia/mustikoita
1 rkl perunajauhoja
Sekoita pohjan kuivat ainekset keskenään ja yhdistä muihin aineksiin hyvin sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Tee täyte sekoittamalla ranskankerma, kermaviili, kerma, munat ja sokerit tasaiseksi, lisää viimeiseksi vaniljakreemijauhe ja levitä täyte heti pohjataikinan päälle (kreemi jäykistää massan).
Sekoita perunajauhot marjoihin ja ripottele ne kreemitäytteen päälle.
Paista 200 asteessa puolisen tuntia, (laske loppuvaiheessa uunin lämpöä mikäli piirakka ottaa liikaa väriä.) Anna piirakan jäähtyä ennen leikkaamista!
Valmis, tästä lähtee taju!
Voi ah miten ihanan näköistä!!! :)
VastaaPoistaVoi kiitos <3 Ja pakko myöntää, makukin on ihana <3
PoistaMitä vaniljagreemijauhetta olet tässä ihanassa piirakassa.Aion huomenna tehdä tätä
VastaaPoistaMulla Sallisen 500g pönttö mutta jos ei kaupasta löydy niin vaniljakastikeaines ajaa saman , se semmonen missä on pahvipaketissa 2 pss. :D
Poistamitä vaniljagreemi jauhetta olet tässä käyttänyt
VastaaPoistaMulla Sallisen 500g pönttö mutta jos ei kaupasta löydy niin vaniljakastikeaines ajaa saman , se semmonen missä on pahvipaketissa 2 pss. :D
PoistaHei! Tämä menee testiin, kuulostaa hyvältä! Eikö pohjaan tule ollenkaan kananmunaa?
VastaaPoistaMoi! Mahtavaa! Juu pohja on kananmunaton! Tämä on petollisen hyvää, olen suuri vaniljan ystävä joten on vaarallista tehdä pellillinen tätä ;D
VastaaPoistaTeinpä tässä ohjeesi mukaan piirakan, ei mennyt ihan kun strömössä :/ reunat tummuivat, tulivat oudon koviksi ja keskeltä jäi raaksi. Harmittaa...paljon meni aineita "hukkaan" :(
VastaaPoistaVoi surku, mikähän mahtoi mennä mönkään.. Uuneissakin on kyllä eroja. Annoitko jäähtyä ennen leikkaamista, täyte kun kiinteytyy jäähtyessään?
PoistaPitääkö kerma vaahdottaa vai sellasenaan???
VastaaPoistaPitääkö kerma vaahdottaa vai laittaa sellaisenaan?
VastaaPoistaEi tarvitse vaahdottaa, sellaisenaan vaan sekaan :D
PoistaVoiko kermaviilin tilalla käyttää jogurttis
VastaaPoistaVoi käyttää!
PoistaHei! Minkä kokoiseen peltiin tämä on tehty? Mulla on pellin koko 37cm x 36cm ja tuntui, että taikinaa oli liikaa, kohosi liikaa, eikä meinannut kypsyä. Pitäisköhän pienentää määriä? Minkä verran?
VastaaPoistaMittailin omaa peltiäni ja on saman kokoinen eli 50 cm levyisen uunin syvä pelti. Mulla ei "paisunut" yli, piirakka on kostea ja pitää tosiaan antaa jäähtyä ennen leikkaamista.. Melkein jos tuntuu isolta taikinan määrä niin jos vaikka 1/3 vähentäisi tai toki voi tehdä puolikkaan annoksen reiluun pyöreään vuokaan. Toivottavasti maku oli kuitenkin hyvä :)
Poista