torstai 25. kesäkuuta 2015
KiuasPaketit
KiuasPaketit
Ruisleipää Ns. Reissumies/Ruispala
Voita, reilusti siis VOITA ;)
Tilliä, reilusti
n.50-80g per leipä Graavia tai Kylmäsavustettua Lohta
Voitele Leivät runsaalla Voilla. Jaa runsaasti ohuita Kalansiivuja Leiville sekä ripottele päälle Tilliä.
(Voitele ja täytä pohja ja kansi kummatkin) Paina leivät yhteen, kääri folio päälle. Vie saunomaan mennessäsi Paketit kiukaalle, saunottuasi/vihdottuasi vilvoittele ulkona ja nauti Kiuaspaketti kylmän Oluen kera!!!
Onnistuu myös grillissä, voit valmistaa paketit jo hyvissä ajoin ennen "H-hetkeä" !
Tällä ohjeella leipä maistuu todella hyvältä, ohje ei muutu silti hullummaksi vaikka saisit päähänpiston tunkea täytteiden väliin vielä mojovan siivun Aurajuustoa!!!
keskiviikko 24. kesäkuuta 2015
Mummumainen Varhaiskaalisalaatti
Mummumainen Varhaiskaalisalaatti
1/2-1 Varhaiskaali, ohuina suikaleina
2 Munaa, keitettynä ja hienonnettuna
1-2 dl Tilliä, hakattuna
1 prk Kermaviiliä
1-2 rkl Sitruunanmehua
n.1 rkl väkevää Sinappia
Mustapippuria
Suolaa
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua vähintään tunti tai seuraavaan päivään! Mahtava Salaatti Kala- tai Liharuokien lisukkeeksi, hyvää myös paahdetun Ruisleivän päällä!
1/2-1 Varhaiskaali, ohuina suikaleina
2 Munaa, keitettynä ja hienonnettuna
1-2 dl Tilliä, hakattuna
1 prk Kermaviiliä
1-2 rkl Sitruunanmehua
n.1 rkl väkevää Sinappia
Mustapippuria
Suolaa
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua vähintään tunti tai seuraavaan päivään! Mahtava Salaatti Kala- tai Liharuokien lisukkeeksi, hyvää myös paahdetun Ruisleivän päällä!
perjantai 19. kesäkuuta 2015
Halstrattuja Häkkikasviksia Halloumilla
Halstrattuja Häkkikasviksia Halloumilla
1 Halloumijuusto
1 Paprikamix
2 Punasipulia
4-6 Valkosipulinkynttä, hienonnettuna
n.1dl Oliiviöljyä
n.1tl Oreganoa
Mustaapippuria
Suolaa
Lohko Juusto ja Kasvikset isoiksi lohkoiksi, (Halsterin reikiä isoimmiksi).
Marinoi kaikkia aineksia vähintään puoli tuntia, voit myös tehdä seoksen minigrip pussiin ja kaataa sopivan hetken tullen Halsteriin. Grillaa sopivan ruskeiksi, Kasvikset saavat jäädä purtaviksi.
1 Halloumijuusto
1 Paprikamix
2 Punasipulia
4-6 Valkosipulinkynttä, hienonnettuna
n.1dl Oliiviöljyä
n.1tl Oreganoa
Mustaapippuria
Suolaa
Lohko Juusto ja Kasvikset isoiksi lohkoiksi, (Halsterin reikiä isoimmiksi).
Marinoi kaikkia aineksia vähintään puoli tuntia, voit myös tehdä seoksen minigrip pussiin ja kaataa sopivan hetken tullen Halsteriin. Grillaa sopivan ruskeiksi, Kasvikset saavat jäädä purtaviksi.
keskiviikko 17. kesäkuuta 2015
"Naksukakku" Artur-kissan kakku Kass Arturi kook
Virolaista alkuperää oleva ohje, Lastenohjelmasta jossa Katti Artturi
seikkailee. Ihana Makea tarjottava Lapsenmielisille ja Lapsille, sopii
niin Juhannukseen, Vappuun kuin Synttäreillekin...
Tai ihan muuten vaan, HAUSKA JA HELPPO OHJE!!!
"Naksukakku" Artur-kissan kakku Kass Arturi kook
450-500 g Lehmätoffeeta
300 g Voita
90 g Maissinaksuja
Sulata Voi kattilassa. Lisää Toffee ja sulata. Sekoita tasaiseksi. Leikkaa Naksut puoliksi ja lisää vähitellen seokseen. Käytä tarpeeksi isoa sekoitusastiaa.
Kaada seos kelmulle. Muotoile kelmun avulla paksu pötkö. Anna jähmettyä kylmässä muutama tunti tai yön yli.
Leikkaa viipaleiksi.
Tai ihan muuten vaan, HAUSKA JA HELPPO OHJE!!!
450-500 g Lehmätoffeeta
300 g Voita
90 g Maissinaksuja
Sulata Voi kattilassa. Lisää Toffee ja sulata. Sekoita tasaiseksi. Leikkaa Naksut puoliksi ja lisää vähitellen seokseen. Käytä tarpeeksi isoa sekoitusastiaa.
Kaada seos kelmulle. Muotoile kelmun avulla paksu pötkö. Anna jähmettyä kylmässä muutama tunti tai yön yli.
Leikkaa viipaleiksi.
Toffeet ja Naksut.. |
Sulata Voi kattilassa. |
Kinuskia.. |
Sekoita Kinuski ja Naksut.. |
Muotoile paksu pötkö.. |
Anna jähmettyä kylmässä muutama tunti tai yön yli. Leikkaa viipaleiksi. |
lauantai 13. kesäkuuta 2015
VoikukannuppuKaprikset
Voikukannuppukapriksia voi
käyttää tavallisten kapristen tapaan esimerkiksi salaattien höysteenä.
Kaprikset maistuvat herkullisilta myös sellaisenaan pääruoan lisäkkeenä... |
Liemi
2 rkl Merisuolaa
3 dl Vettä
3 dl Voikukannuppuja, NUORIA!
Etikkaliemi
1 1/2 dl Etikkaa
3/4 dl Vettä
2 rkl Sokeria
1 Laakerinlehti
Huutele Voikukannuput hyvin tai liota niitä viileässä vedessä muutama tunti. Ryöppää nuppuja 2 minuuttia, siivilöi ne ja lado keitettyihin lasitölkkeihin.
Keitä Suolaliemeä, kunnes Merisuola on kokonaan liuennut veteen. Kaada liemi purkkeihin
Nuppujen päälle, sulje kannella ja anna seistä huoneen lämmössä 3 päivää.
Kaada sitten Suolaliemi pois purkeista.
Keitä Etikkaliemi ja kaada se kuumana lasitölkkeihin. Sulje kannella ja jäähdytä huoneenlämmössä. Siirrä jäähtyneet tölkit jääkaappiin ja anna Voikukannuppukapristen maustua siellä vähintään kolme päivää.
Puhtaisiin purkkeihin säilötyt Voikukannuput säilyvät jääkaapissa tai kylmäkellarissa kuukausitolkulla.
lauantai 6. kesäkuuta 2015
KukkakaaliGratiini
3 rkl Voita
2 rkl Vehnäjauhoja
3 dl Täysmaitoa
125 g Voimakasta koskenlaskijaa
150g Punaleima Emmentaljuustoraastetta
Suolaa
Mustapippuria
Valkopippuria
Suolaa
Mustapippuria
Valkopippuria
Paloittele Kaalit. Kiehauta Kaaleja vähässä suolalla maustetussa vedessä n. 3
min. Valuta.
Sulata Voi kattilassa. Lisää Jauhot ja kypsytä hetki. Lisää Maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna seoksen kiehua muutama minuutti. Sekoita joukkoon paloiteltu Sulatejuusto ja puolet Juustoraasteesta. Mausta.
Asettele Kaalit uunivuokaan. Kaada päälle kastike ja ripottele pinnalle loppu Juustoraaste.
Paista uunin keskitasolla 200-225 asteessa noin 25-35 minuuttia kauniin väriseksi. Mikäli gratiini ottaa liikaa väriä laita folio päälle. Anna vetäytyä vartti ennen nauttimista, voit myös tehdä Gratiinin pakaste kaalista mutta älä esikeitä silloin.
Sulata Voi kattilassa. Lisää Jauhot ja kypsytä hetki. Lisää Maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna seoksen kiehua muutama minuutti. Sekoita joukkoon paloiteltu Sulatejuusto ja puolet Juustoraasteesta. Mausta.
Asettele Kaalit uunivuokaan. Kaada päälle kastike ja ripottele pinnalle loppu Juustoraaste.
Paista uunin keskitasolla 200-225 asteessa noin 25-35 minuuttia kauniin väriseksi. Mikäli gratiini ottaa liikaa väriä laita folio päälle. Anna vetäytyä vartti ennen nauttimista, voit myös tehdä Gratiinin pakaste kaalista mutta älä esikeitä silloin.