Voikukannuppukapriksia voi
käyttää tavallisten kapristen tapaan esimerkiksi salaattien höysteenä.
Kaprikset maistuvat herkullisilta myös sellaisenaan pääruoan lisäkkeenä... |
Liemi
2 rkl Merisuolaa
3 dl Vettä
3 dl Voikukannuppuja, NUORIA!
Etikkaliemi
1 1/2 dl Etikkaa
3/4 dl Vettä
2 rkl Sokeria
1 Laakerinlehti
Huutele Voikukannuput hyvin tai liota niitä viileässä vedessä muutama tunti. Ryöppää nuppuja 2 minuuttia, siivilöi ne ja lado keitettyihin lasitölkkeihin.
Keitä Suolaliemeä, kunnes Merisuola on kokonaan liuennut veteen. Kaada liemi purkkeihin
Nuppujen päälle, sulje kannella ja anna seistä huoneen lämmössä 3 päivää.
Kaada sitten Suolaliemi pois purkeista.
Keitä Etikkaliemi ja kaada se kuumana lasitölkkeihin. Sulje kannella ja jäähdytä huoneenlämmössä. Siirrä jäähtyneet tölkit jääkaappiin ja anna Voikukannuppukapristen maustua siellä vähintään kolme päivää.
Puhtaisiin purkkeihin säilötyt Voikukannuput säilyvät jääkaapissa tai kylmäkellarissa kuukausitolkulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti