3 rkl Voita
2 rkl Vehnäjauhoja
3 dl Täysmaitoa
125 g Voimakasta koskenlaskijaa
150g Punaleima Emmentaljuustoraastetta
Suolaa
Mustapippuria
Valkopippuria
Suolaa
Mustapippuria
Valkopippuria
Paloittele Kaalit. Kiehauta Kaaleja vähässä suolalla maustetussa vedessä n. 3
min. Valuta.
Sulata Voi kattilassa. Lisää Jauhot ja kypsytä hetki. Lisää Maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna seoksen kiehua muutama minuutti. Sekoita joukkoon paloiteltu Sulatejuusto ja puolet Juustoraasteesta. Mausta.
Asettele Kaalit uunivuokaan. Kaada päälle kastike ja ripottele pinnalle loppu Juustoraaste.
Paista uunin keskitasolla 200-225 asteessa noin 25-35 minuuttia kauniin väriseksi. Mikäli gratiini ottaa liikaa väriä laita folio päälle. Anna vetäytyä vartti ennen nauttimista, voit myös tehdä Gratiinin pakaste kaalista mutta älä esikeitä silloin.
Sulata Voi kattilassa. Lisää Jauhot ja kypsytä hetki. Lisää Maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna seoksen kiehua muutama minuutti. Sekoita joukkoon paloiteltu Sulatejuusto ja puolet Juustoraasteesta. Mausta.
Asettele Kaalit uunivuokaan. Kaada päälle kastike ja ripottele pinnalle loppu Juustoraaste.
Paista uunin keskitasolla 200-225 asteessa noin 25-35 minuuttia kauniin väriseksi. Mikäli gratiini ottaa liikaa väriä laita folio päälle. Anna vetäytyä vartti ennen nauttimista, voit myös tehdä Gratiinin pakaste kaalista mutta älä esikeitä silloin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti