maanantai 30. maaliskuuta 2015

Piimälimppu




Ihana joululimppu mikä maistuu myös pääsiäisenä!!


Piimälimppu 2 kpl

5 dl Piimää
1 pss Kuivahiivaa
n.20g Voisulaa
4 tl Suolaa
3/4 dl Siirappia
2 rkl Rouhittua Fenkolia
2 rkl Rouhittua Kuminaa
2 tl Pomeranssinkuorta jauhettuna
3 dl Hiivaleipäjauhoja
n.7-9 dl Vehnäjauhoja
Voiteluun
n.1/2 dl Siirappia
1/2 dl Vettä

Lämmitä Piimä n.42 asteiseksi, sekoita kuivahiiva osaan jauhoista. Tee taikina lisäämällä kaikki ainekset nesteen joukkoon kuitenkin jauhot hieman tunnustelemalla (ettei tule liian tönkkö taikina). Kohota 30 minuuttia. Leivo limpuiksi. Kohota vähintään tunti. Voitele Siirappivedellä.  Paista 200 asteessa n. 30-45 minuuttia välillä muutamia kertoja voidellen Siirappivedellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti