Minä

Oma valokuva

Morttelia paukuttaa rennosti Porilainen
(Nakkilalaiskankaanpääläinen) eukko,
Joka rakastui jo lapsuudessaan syvästi ruokaan.
Taustalta löytyy hotelli-, ravintola-, ja suurtalousalan,
ravintolakokin ja
leipuri-kondiittorin koulutus.
Lisäksi 2004 MAKU lehden vuoden kotikokkaaja voitto!
Näillä mennään !!!!

Piia

perjantai 7. huhtikuuta 2017

Kauraiset muffinisämpylät

"Helpot kauraiset muffinisämpylät aamu- tai iltateelle! Ja mikä ihaninta, näitä sämpylöitä ei tarvitse pyöritellä!"






Kauraiset muffinisämpylät 12 kpl.

2,5 dl vettä
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl siirappia
0,5 tl suolaa
Noin 5 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
50 g sulaa voita

Sekoita osaan jauhoista muut kuivat aineet, lisää ne 42 asteisen nesteen joukkoon sekoittaen. Lisää myös siirappi ja voisula. Lisää jauhoja sekoittaen sen verran että taikina jää tahmeaksi ja pehmeäksi.
Anna taikinan kohota 20 minuuttia.
Voitele rasvalla (voi/vuokaspray/oliiviöljy) muffinipelti, jaa jauhotetuin lusikoin pehmeä taikina koloihin. Taputtele jauhotetuin sormin hieman tasaiseksi. Anna kohota 30 minuuttia, paista 225 asteessa 10-15 minuuttia. Kippaa sämpylät leipäkoriin ja laita leivinliina hetkeksi päälle ennen tarjoilua. Tarjoile teen ja herkullisten voileipätäytteiden kera!















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti