Minä

Oma valokuva

Morttelia paukuttaa rennosti Porilainen
(Nakkilalaiskankaanpääläinen) eukko,
Joka rakastui jo lapsuudessaan syvästi ruokaan.
Taustalta löytyy hotelli-, ravintola-, ja suurtalousalan,
ravintolakokin ja
leipuri-kondiittorin koulutus.
Lisäksi 2004 MAKU lehden vuoden kotikokkaaja voitto!
Näillä mennään !!!!

Piia

perjantai 30. kesäkuuta 2017

Tajunnan räjäyttävä Vattu-Mustikkakreemitorttu

"No nyt on semmonen rasvahiilariöveritorttu et ei mitään järkeä, ja niiiin  hyvää! Tein eilen pellillisen ja se meni jo :D :D Tänään siis toinen satsi kehiin, kantsii testata, tästä lähtee taju, NAM!"




Vattu-Mustikkakreemitorttu, pellillinen

Pohja

4 dl (2 prk) kermaviiliä
4 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
150 g voisulaa
5-5 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta

Täyte

125 g (1 prk) ranskankermaa
2 dl (1 prk) kermaviiliä
1 dl kermaa
3 munaa
3/4 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 dl vaniljakreemijauhetta

Päälle

8-9 dl vadelmia/mustikoita
1 rkl perunajauhoja

Sekoita pohjan kuivat ainekset keskenään ja yhdistä muihin aineksiin hyvin sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Tee täyte sekoittamalla ranskankerma, kermaviili, kerma, munat ja sokerit tasaiseksi, lisää viimeiseksi vaniljakreemijauhe ja levitä täyte heti pohjataikinan päälle (kreemi jäykistää massan).
Sekoita perunajauhot marjoihin ja ripottele ne kreemitäytteen päälle.
Paista 200 asteessa puolisen tuntia, (laske loppuvaiheessa uunin lämpöä mikäli piirakka ottaa liikaa väriä.) Anna piirakan jäähtyä ennen leikkaamista!
Valmis, tästä lähtee taju!

15 kommenttia:

  1. Voi ah miten ihanan näköistä!!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos <3 Ja pakko myöntää, makukin on ihana <3

      Poista
  2. Mitä vaniljagreemijauhetta olet tässä ihanassa piirakassa.Aion huomenna tehdä tätä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla Sallisen 500g pönttö mutta jos ei kaupasta löydy niin vaniljakastikeaines ajaa saman , se semmonen missä on pahvipaketissa 2 pss. :D

      Poista
  3. mitä vaniljagreemi jauhetta olet tässä käyttänyt

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla Sallisen 500g pönttö mutta jos ei kaupasta löydy niin vaniljakastikeaines ajaa saman , se semmonen missä on pahvipaketissa 2 pss. :D

      Poista
  4. Hei! Tämä menee testiin, kuulostaa hyvältä! Eikö pohjaan tule ollenkaan kananmunaa?

    VastaaPoista
  5. Moi! Mahtavaa! Juu pohja on kananmunaton! Tämä on petollisen hyvää, olen suuri vaniljan ystävä joten on vaarallista tehdä pellillinen tätä ;D

    VastaaPoista
  6. Teinpä tässä ohjeesi mukaan piirakan, ei mennyt ihan kun strömössä :/ reunat tummuivat, tulivat oudon koviksi ja keskeltä jäi raaksi. Harmittaa...paljon meni aineita "hukkaan" :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi surku, mikähän mahtoi mennä mönkään.. Uuneissakin on kyllä eroja. Annoitko jäähtyä ennen leikkaamista, täyte kun kiinteytyy jäähtyessään?

      Poista
  7. Pitääkö kerma vaahdottaa vai sellasenaan???

    VastaaPoista
  8. Pitääkö kerma vaahdottaa vai laittaa sellaisenaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tarvitse vaahdottaa, sellaisenaan vaan sekaan :D

      Poista
  9. Voiko kermaviilin tilalla käyttää jogurttis

    VastaaPoista