"Säilöntä buumi jatkuu.."
Suolakurkut
3 kg avomaankurkkuja
Mustaherukanlehtiä
Tillinkukintoja varsineen
Piparjuurta
Valkosipulinkynsiä paloina
Liemi,
2,5 l vettä
2,5 dl etikkaa
1,25 dl merisuolaa
2 tl valkopippureita
1 rkl sinapinsiemeniä
(Atamonia)
(1 dl sokeria, itse en laita)
Liota
kurkkuja yön yli vedessä ja pese ne sen jälkeen huolellisesti harjalla.
Lado kerroksittain desinfioituihin purkkeihin kurkkuja (joko
kokonaisina tai haluamasi mallisina paloina), mustaherukanlehtiä, tilliä, piparjuurta ja valkosipulia,
päälle painoksi tillinvarsia keränä.
Laita
kattilaan kaikki liemen ainekset ja kiehauta lientä sen aikaa että
suola sulaa, kaada tölkkeihin ja sulje välittömästi. Vie kellariin
vähintään 2 viikoksi odottamaan herkuttelua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti