maanantai 30. toukokuuta 2016

Äyriäispasta

"Helppo ja nopea välimerellinen äyriäispasta maistuu merelle. Seuraksi sopii rapea patonki ja valkoviini!"






Äyriäispasta 2:lle

350 g äyriäissekoitusta pakasteena, sulata pakkauksen ohjeen mukaan..
1 rkl voita
1 rkl öljyä
1 sipuli hienonnettuna
5 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl kapriksia
1-2 dl tilliä
2 tl pun. Thai currytahnaa
2 rkl hummerifondia (tai1-1 1/2 kalaliemikuutiota)
1/2 pun. chiliä hienonnettuna
1/2 sitruunan mehua
2-3 dl kuivaa valkoviiniä
Mustaapippuria, reilusti
Suolaa

Lisäksi
Nauhapastaa, keitä pakkauksen ohjeen mukaan.


Tarjoiluun
Parmesaania
Sitruunan lohkoja
Tilliä
Patonkia

Freesaa pannulla voin ja öljyn seoksessa sipuli, lisää joukkoon hetken kuluttua valkosipuli, kaprikset ja chili sekä currytahna, pyörittele hetki. Lisää kaikki loput ainekset ja anna hieman kiehua kasaan mutta älä keitä liian kauan jotteivat äyriäiset sitkisty. Sekoita joukkoon keitetty pasta ja tarkista vielä maku! Tarjoile tillin, sitruunalohkojen, parmesaanin sekä rapean patongin ja valkoviinin kera!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti