keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Jauhelihapizzapiiras

"Ihana iltapala, pizzan ja piiraan sekoitus, pohja ei kuitenkaan ole niin rasvainen kuin piirakassa yleensä, mutta kevyt tämä toki ei ole, maukas kylläkin!"




Jauhelihapizzapiiras

Pohja
2 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl durumjauhoja
N. 2 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
0,5 dl oliiviöljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään, mutta vain osa vehnäjauhoista, lisää niitä tunnustellen
"loppusuoralla". Sekoita kuivat aineet kuumaan veteen (42 c), lisää myös oliiviöljy. Lisäile nyt loput jauhot tarpeen mukaan. Kohota puolisen tuntia. Voitele halkaisijaltaan 30 cm vuoka oliiviöljyllä, muotoile karkeita vehnäjauhoja käyttäen taikinasta pohja, jätä reunat selkeästi paksummiksi.

Täyte
400 g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli hienonnettuna
3-5 valkosipulinkynttä hienonnettuna
Mustapippuria
Valkopippuria
Paprikajauhetta
Suolaa
Oreganoa
Timjamia
Tapascoa
400 g tomaattimurskaa (mutti)
2 rkl ketsuppia
1 suolakurkku kuutioina
1 prk ananasta
2-3 tomaattia
125 g (1 pallo) mozzarellaa
100-140 g kermajuustoraastetta

Paista jauheliha ja sipuli, lisää lopuiksi valkosipulit ja mausta HYVIN, lisää joukkoon tomaattimurska ja ketsuppi. Levitä jauhelihaseos pohjan päälle, ripottele myös suolakurkut, ananaspalat ja tomaatit sekä vielä oreganoa tähän väliin reilusti. Pinnalle vielä juustot, paista 225 asteessa 15-20 minuuttia. Tarjoile vihreän salaatin kera!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti