Minä

Oma valokuva

Morttelia paukuttaa rennosti Porilainen
(Nakkilalaiskankaanpääläinen) eukko,
Joka rakastui jo lapsuudessaan syvästi ruokaan.
Taustalta löytyy hotelli-, ravintola-, ja suurtalousalan,
ravintolakokin ja
leipuri-kondiittorin koulutus.
Lisäksi 2004 MAKU lehden vuoden kotikokkaaja voitto!
Näillä mennään !!!!

Piia

maanantai 24. huhtikuuta 2017

Sulkaamousse

"Suussa sulava suklaamousse on varma jälkkäri, maistuu ihanalta tuhdinkin pääruoan jälkeen ja moussen voi valmistaa jo hyvissä ajoin etukäteen. Ohjetta on helppo muunnella vaihtelemalla suklaata tai vaikka lisäämällä pähkinöitä, marjoja tai hedelmän paloja joukkoon, joskus ripautan hieman chiliäkin antamaan pientä kärkeä. Juhlavuutta saa lisäämällä joukkoon tipan rommia, minttulikööriä tai cointreauta!"

Mousse koristeltu kinder patukasta vuolluilla lastuilla ja tomusokerilla.

Suklaamousse 6-8 annosta

200 g tummaa suklaata tai 200 g haluamaasi suklaata, tällä kertaa itse laitoin 100 g tummaa suklaata + 50 g valkosuklaata + kinder suklaata
50 g voita
2 kananmunan keltuaista
2 kananmunan valkuaista
Ripaus suolaa
0,75 dl sokeria
2 dl kuohukermaa

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää keltuaiset vatkaten joukkoon.
Vaahdota kerma.
Vaahdota myöskin valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Sekoita suklaaseokseen kerma- ja valkuaisvaahto. Jaa annosmaljoihin, voit myös pursottaa massan maljoihin. Anna tekeytyä kylmässä vähintään tunnin tai vaikka seuraavaan päivään, koristele ennen tarjoilua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti