keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Minttu omenahyytelö

"Ja kun alkuun on päästy niin säilöntä jatkuu, pakkasten alta loput mintut turvaan purkkeihin"



Minttu omenahyytelö

5 dl omenatäysmehua joko itsetehtyä tai kaupan
1 nippu (n. 30-50 g) tuoretta minttua
2,5+0,5 dl sokeria
20 g Melatinia, (sininen pussi säilöntäaine hyllyssä)
2 rkl minttulikööriä, sitä vihreää
2 rkl kuivattua minttua
Tippa vihreää elintarvikeväriä



Mittaa 2,5 dl sokeria ja omenamehu kattilaan sekä tuore minttu (koko tupsu varsineen). Keitä seosta hiljalleen n. 10 minuuttia. Siivilöi.
Sekoita Melatiini ohjeen mukaan loppuun sokeriin. Lisää Melatiini-sokeriseos mehun joukkoon ja minttulikööri sekoita hyvin. Kiehauta vielä. Ota kattila liedeltä, kuori mahdollinen vaahto, lisää tippa väriä jotta saat kunnon vihreää hyytelöstä.
Kun seos alkaa hyytymään lisää sekaan kuivat mintut tämä vasta tässä vaiheessa jotta kuivat mintut jäävät "kellumaan" hyytelöön. Kaada hyvin desinfioituihin purkkeihin. Sulje välittömästi. Säilytä kellarissa.

Sopii mahtavasti esim. lampaan, riistan, juustojen kanssa. Erinomaista myös maustaessasi vaikka kuumia drinkkejä, kreikkalaisia fetapiirakoiden täytteitä, lihapullia ym... listahan on ihan loputon!

Sopii hyvin myös joululahjaksi tai viemiseksi pääsiäisenä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti