tiistai 27. lokakuuta 2015

Punajuuripihvit ja piparjuurikastike

Tämä on kiva ruoka joka sopii myös kasvissyöjille, näitä tulee paisteltua usein rosollia keitettäessä, voi "varastaa" kuormasta muutaman punajuuren ja paistella lisukkeeksi, hyviä myös ruisleivän päällä johon on kiva valutella piparjuurikastiketta "takiksi"!

Punajuuripihvit ja piparjuurikastike n. 10 pihviä

3-4 isoa punajuurta
1 kananmuna
1-2 dl vehnäjauhoja
1-2 dl korppujauhoja
Valkopippuria
Suolaa
Voita


Piparjuurikastike

2 dl kermaviiliä
2-3 tl piparjuuritahnaa
1 rkl sitruunan mehua
1/2 osa suolakurkkua hakattuna
1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
Suolaa
Mustaapippuria

Valmista piparjuurikastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään ja laita tekeytymään jääkaappiin.
Keitä punajuuria 45-60 minuuttia kunnes ne tuntuvat melkein kypsiltä, kaada vesi pois ja shokki kypsennä kylmällä vedellä vettä muutamia kertoja vaihtaen. Kuori jäähtyneet punajuuret ja siivuta n.1,5 cm vahvuisiksi kiekoiksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Täysleivitä siivut ensin pyörittämällä ne vehnäjauhoissa sitten rikotussa kananmunassa ja lopuiksi korppujauhoissa. Paista "hymyillen" voissa pannulla ja mausta vielä toistamiseen juuri hakatulla valkopippurilla ja suolalla! Tarjoile piparjuurikastikkeen ja perunamuusin kera!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti