perjantai 30. kesäkuuta 2017

Tajunnan räjäyttävä Vattu-Mustikkakreemitorttu

"No nyt on semmonen rasvahiilariöveritorttu et ei mitään järkeä, ja niiiin  hyvää! Tein eilen pellillisen ja se meni jo :D :D Tänään siis toinen satsi kehiin, kantsii testata, tästä lähtee taju, NAM!"




Vattu-Mustikkakreemitorttu, pellillinen

Pohja

4 dl (2 prk) kermaviiliä
4 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
150 g voisulaa
5-5 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta

Täyte

125 g (1 prk) ranskankermaa
2 dl (1 prk) kermaviiliä
1 dl kermaa
3 munaa
3/4 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 dl vaniljakreemijauhetta

Päälle

8-9 dl vadelmia/mustikoita
1 rkl perunajauhoja

Sekoita pohjan kuivat ainekset keskenään ja yhdistä muihin aineksiin hyvin sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Tee täyte sekoittamalla ranskankerma, kermaviili, kerma, munat ja sokerit tasaiseksi, lisää viimeiseksi vaniljakreemijauhe ja levitä täyte heti pohjataikinan päälle (kreemi jäykistää massan).
Sekoita perunajauhot marjoihin ja ripottele ne kreemitäytteen päälle.
Paista 200 asteessa puolisen tuntia, (laske loppuvaiheessa uunin lämpöä mikäli piirakka ottaa liikaa väriä.) Anna piirakan jäähtyä ennen leikkaamista!
Valmis, tästä lähtee taju!

17 kommenttia:

  1. Voi ah miten ihanan näköistä!!! :)

    VastaaPoista
  2. Mitä vaniljagreemijauhetta olet tässä ihanassa piirakassa.Aion huomenna tehdä tätä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla Sallisen 500g pönttö mutta jos ei kaupasta löydy niin vaniljakastikeaines ajaa saman , se semmonen missä on pahvipaketissa 2 pss. :D

      Poista
  3. mitä vaniljagreemi jauhetta olet tässä käyttänyt

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla Sallisen 500g pönttö mutta jos ei kaupasta löydy niin vaniljakastikeaines ajaa saman , se semmonen missä on pahvipaketissa 2 pss. :D

      Poista
  4. Hei! Tämä menee testiin, kuulostaa hyvältä! Eikö pohjaan tule ollenkaan kananmunaa?

    VastaaPoista
  5. Moi! Mahtavaa! Juu pohja on kananmunaton! Tämä on petollisen hyvää, olen suuri vaniljan ystävä joten on vaarallista tehdä pellillinen tätä ;D

    VastaaPoista
  6. Teinpä tässä ohjeesi mukaan piirakan, ei mennyt ihan kun strömössä :/ reunat tummuivat, tulivat oudon koviksi ja keskeltä jäi raaksi. Harmittaa...paljon meni aineita "hukkaan" :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi surku, mikähän mahtoi mennä mönkään.. Uuneissakin on kyllä eroja. Annoitko jäähtyä ennen leikkaamista, täyte kun kiinteytyy jäähtyessään?

      Poista
  7. Pitääkö kerma vaahdottaa vai sellasenaan???

    VastaaPoista
  8. Pitääkö kerma vaahdottaa vai laittaa sellaisenaan?

    VastaaPoista
  9. Voiko kermaviilin tilalla käyttää jogurttis

    VastaaPoista
  10. Hei! Minkä kokoiseen peltiin tämä on tehty? Mulla on pellin koko 37cm x 36cm ja tuntui, että taikinaa oli liikaa, kohosi liikaa, eikä meinannut kypsyä. Pitäisköhän pienentää määriä? Minkä verran?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mittailin omaa peltiäni ja on saman kokoinen eli 50 cm levyisen uunin syvä pelti. Mulla ei "paisunut" yli, piirakka on kostea ja pitää tosiaan antaa jäähtyä ennen leikkaamista.. Melkein jos tuntuu isolta taikinan määrä niin jos vaikka 1/3 vähentäisi tai toki voi tehdä puolikkaan annoksen reiluun pyöreään vuokaan. Toivottavasti maku oli kuitenkin hyvä :)

      Poista