keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Kebab liha










Kebab liha

2kg                Naudan paistijauhelihaa
90g (0,8dl)    Aromisuolaa
1/2 dl             Mustapippuria
                      voi laittaa vähemmänkin jos haluaa vähemmän pippurista..

Kaikki ainekset sekaisin hyvin koneella. Muotoillaan murekkeen tapainen köntti.
Folio ympärille, 100 asteisessa uunissa 4 tuntia, annetaan vetäytyä jos malttaa
ja se on siinä. Viipaloida voi juustohöylällä tai puukolla. Itse olen siivuttanut
ensin höylällä ekaan ruokailuun ja loput kylmänä seuraavana päivänä yleiskoneen
viipalointi terällä.


Kebab soossi

1 (pienehkö) pun.paprika
1                   pieni sipuli
2-3               valkosipulinkynttä
3 rkl             sokeria
1/2 dl           sinappia
3/4 dl           omenaviinietikkaa
n.0,5            mustapippuria
1 tl               suolaa
2 tl               herbes de provence yrttiseosta
1 prk (70 g) tomaattipyrettä
3 dl              rypsiöljyä
                    tujaus tapaskoa

Hienonna paprika ja sipulit puukolla hienoksi.
Laita kaikki muut paitsi öljy sekaisin tehosekoittimessa
lisää sitten öljy ohuena nauhana perässä. Tarkistele makua.
Anna maustua seuraavaan päivään. Säilyy muutamia viikkoja.
Itselläni etolasta pulloja mistä on kätevä trujautella..
Ohjeesta tulee n.6 dl

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti