torstai 13. marraskuuta 2014

Perunaleipäset

Perunaleipäset

4 dl               vettä
1 pss (70 g)  perunahiutaleita
½ dl              kaurahiutaleita
1 rkl             sokeria
1-2 tl            suolaa
½ dl             voisulaa
1 pss            kuivahiivaa
5 dl              vehnäjauhoja

Kuumenna vesi kiehuvaksi.
Pane perunahiutaleet leivontakulhoon ja kaada kiehuva vesi päälle.
Sekoita. Kun perunasose on noin 42-asteista, lisää joukkoon
kaurahiutaleet, sokeri, suola ja voi.
Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja alusta seos taikinaan.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa. Leivo taikinasta
tanko ja jaa se noin 12 palaksi.
Taputtele palat "rieskoiksi" ja kohota liinan alla.
Pistele kohonneet leipäset haarukalla ja paista 225-asteisessa
uunissa noin 12 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti