tiistai 25. marraskuuta 2014
Kaisa Serkun Pusupullat
Pusupullat Vadelmahillolla ja Vanilijakreemi täytteellä!
Kaisa Serkun Pusupullat 20 kpl
4 dl Maitoa
1 Muna
1 dl Sokeria
1 tl Vaniljasokeria
1/2 tl Suolaa
1/2 tl Hirvensarvisuolaa
50g Hiivaa
200g Voita, pehmeää
n.800g Vehnäjauhoja
Täyte
n.200g Vadelmahilloa, paistonkestävää
1 pss Vaniljakastike-aineksia
2,5 dl Maitoa
Päälle paiston jälkeen
n.1dl Voisulaa
1-2 dl Sokeria
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.
Sekoita maitoon sokerit, hirvensarvisuola, suola ja muna. Lisää noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista käsin tai koneella vaivaten. Lisää loppuvaiheessa voisula. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä. Kohota n.tunti. Valmista kreemi sekoittamalla vaniljakastike-aines maitoon, anna tekeytyä hetki, ohenna tarvittaesa maidolla (saa olla suht tönkköä)
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle, leivo taikinasta tanko ja jaa se 20 palaan. Leivo palat pikkupulliksi. Kauli pullat soikioiksi. Laita lusikallinen täytteitä päällekkäin jokaiselle soikiolle ja taita soikio kaksinkerroin. Ummista pusupullat lautasen reunalla painamalla noin 1 cm:n päästä kaarevasta reunasta. Nosta pusut leivinpaperin päälle pellille. Kohota n.30 min.
Paista voitelemattomat pullat 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia.
Voitele pullat paiston jälkeen ensin voisulalla ja kasta sitten sokeriin.
NAM!!! Kiitos Kaisa!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Näitä taidankin kokeilla meidän pikku herran 1-vuotis synttäreille. Mutta onko pakko laittaa hirvensarvisuolaa? Sitä, kun ei löydy. Ja ehkä viitsisi ostaakaan, kun ei muuten tule käytettyä.
VastaaPoistaOnnistuu leivinjauheella, laita tuplamäärä eli kun ohjeessa oli 0,5 tl hirvesarvisuolaa niin laita 1 tl leivinjauhetta! :)
PoistaOk. Taas opin uutta. Kiitos!
PoistaOle hyvä :)
VastaaPoistaJa olivat erittäin hyviä (synttärivieraiden palaute)!
VastaaPoistaMahtavaa!!!
Poista