keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Persikka-valkosuklaa pannacotta


"Raikas ja helppo jälkiruoka"



Persikka-valkosuklaa pannacotta

5 dl kuohukermaa
1,2 dl Multi hyytelösokeria
1 tl vanilijasokeria
100 g valkosuklaata
150 g säilykepersikkaa hienonnettuna (3 puolikasta)

Koristeeksi
Persikkaa
Valkosuklaata

Kiehauta kerma, lisää joukkoon vanilijasokeri ja hyytelösokeri, kiehuta hiljalleen pari minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoittele kunnes suklaa on täysin sulanut. Jaa hienonnetut persikat jälkiruokamaljoihin ja kaada kermaseos maljoihin (6 kpl a'1.5 dl). Laita pannacotat hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Koristele haluamallasi tavalla ennen tarjoilua.

tiistai 6. marraskuuta 2018

Pätkiskakku

Pätkiskakku



"Ihana minttutryffelikakku Pätkiksistä!"

Pohja
175g minttu Dominoita
75 g voita
2 rkl kahvia

Täyte
2,5 dl vaahtoutuvaa vanilijakastiketta tai kuohukermaa
250 g rahkaa
1 dl kermaa
2 pss (280 g) Pätkis karkkeja
4 liivatelehteä
0,5 dl vahvaa kahvia
1 rkl tummaa kaakaota

Päälle
150 g ranskankermaa
2 liivatelehteä
2 rkl minttulikööriä
2 rkl tomusokeria
1 tl vanilijasokeria
Tippa vihreää elintarvikeväriä

Koristeluun

Karkkeja, kaakaojauhetta ym. ym...

Murskaa keksit ja yhdistä muruset taikinaksi voisulan ja kahvin kanssa. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm.). Laita jähmettymään jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi.Vaahdota vanilijakastike, lisää joukkoon rahka. Sulata Pätkikset vesihauteessa kuumennettuun kermaan miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen. Sulata puristetut liivatteet kuumaan kahviin ja yhdistä vanilijavaahto-rahkaseokseen liivate-kahviseos sekä sulatetut Pätkikset huolellisesti sekoittaen. Voitele vuoan reunat vuokaspraylla tai käytä reunakalvoa. Kaada täyte pohjan päälle ja laita kakku jähmettymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-10minuutiksi. Sekoita keskenään ranskankerma ja sokerit. Kiehauta likööri ja sulata joukkoon puristetut liivatteet yhdistä seos ranskakermaseokseen. Värjää seos halutessasi vihreämmäksi tipalla vihreää elintarvikeväriä. Kaada seos kaakun päälle ja laita taas jähmettymään muutamaksi tunniksi jääkaappiin.

Koristele kakku ja herkuttelu voi alkaa. Kakku kestää hyvin myös pakastamista!