Appelsiini-Sipuli Salaatti Mozzarellalla ja Tomaatilla
1 Appelsiini
1 Sipuli
1 Mozzarella pallo
n.5 Kirsikka Tomaattia
Basilikaa
Oliiviöljyä
Sormisuolaa
Mustapipuria
Kuori ja siivuta Appelsiini ja Sipuli, lado vuoroperään vadille. Revi Mozzarella ja ripottele puolitetut Tomaatit päälle. Pirskottele pinnalle oliiviöljyä, Suolaa ja Pippuria. Ja huipuksi vielä tuoretta Basilikaa nippu!
tiistai 31. maaliskuuta 2015
maanantai 30. maaliskuuta 2015
Piimälimppu
Ihana joululimppu mikä maistuu myös pääsiäisenä!! |
Piimälimppu 2 kpl
5 dl Piimää
1 pss Kuivahiivaa
n.20g Voisulaa
4 tl Suolaa
3/4 dl Siirappia
2 rkl Rouhittua Fenkolia
2 rkl Rouhittua Kuminaa
2 tl Pomeranssinkuorta jauhettuna
3 dl Hiivaleipäjauhoja
n.7-9 dl Vehnäjauhoja
Voiteluun
n.1/2 dl Siirappia
1/2 dl Vettä
Lämmitä Piimä n.42 asteiseksi, sekoita kuivahiiva osaan jauhoista. Tee taikina lisäämällä kaikki ainekset nesteen joukkoon kuitenkin jauhot hieman tunnustelemalla (ettei tule liian tönkkö taikina). Kohota 30 minuuttia. Leivo limpuiksi. Kohota vähintään tunti. Voitele Siirappivedellä. Paista 200 asteessa n. 30-45 minuuttia välillä muutamia kertoja voidellen Siirappivedellä.
torstai 26. maaliskuuta 2015
Mango-hyytelökakku
Mango-hyytelökakku
Pohja
200g Digestive keksejä murskattuna
75 g Voita sulana
Täyte
1 1/2 dl Sokeria
2 tl Vanilijasokeria
4 dl Piimää
2 dl Kuohukermaa
3 rkl Sitruunanmehua
6 Liivatetta
Päälle
2 prk Mango "pilttiä"
Sekoita Keksinmurut ja Voisula keskenään ja painele irtopohjavuokaan jonka pohjalla on leivinpaperi.
Laita odottamaan jääkaappiin. Laita Liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 5-10 minuutiksi.
Vaahdota Kerma ja sekoita Piimän joukkoon Sokerit. Yhdistä Kermavaahto, Piimäseos ja lopuiksi Sitruunamehuun sulatetut Liivatteeet ohuena nauhan kokoajan sekoittaen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle irtopohjavuokaan. (Reunoille kannattaa sumuttaa vuokasprayta, saat kauniimmin kaakun irti vuoasta..) Laita kylmään hyytymään. Hyydyttyä levitä pinnalle vielä mangososeet.
Tein "leivosversion" Gluteenittomista Digestiveistä, tähän laitoin Mangososeen joukkoon 1dl/1 Liivatteen ja sulatin ruokalusikalliseen Sitruunatiivistettä, tein ohjeen tuplana. Koristeena raastettua Suklaata.
Pohja
200g Digestive keksejä murskattuna
75 g Voita sulana
Täyte
1 1/2 dl Sokeria
2 tl Vanilijasokeria
4 dl Piimää
2 dl Kuohukermaa
3 rkl Sitruunanmehua
6 Liivatetta
Päälle
2 prk Mango "pilttiä"
Sekoita Keksinmurut ja Voisula keskenään ja painele irtopohjavuokaan jonka pohjalla on leivinpaperi.
Laita odottamaan jääkaappiin. Laita Liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 5-10 minuutiksi.
Vaahdota Kerma ja sekoita Piimän joukkoon Sokerit. Yhdistä Kermavaahto, Piimäseos ja lopuiksi Sitruunamehuun sulatetut Liivatteeet ohuena nauhan kokoajan sekoittaen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle irtopohjavuokaan. (Reunoille kannattaa sumuttaa vuokasprayta, saat kauniimmin kaakun irti vuoasta..) Laita kylmään hyytymään. Hyydyttyä levitä pinnalle vielä mangososeet.
Tein "leivosversion" Gluteenittomista Digestiveistä, tähän laitoin Mangososeen joukkoon 1dl/1 Liivatteen ja sulatin ruokalusikalliseen Sitruunatiivistettä, tein ohjeen tuplana. Koristeena raastettua Suklaata.
maanantai 23. maaliskuuta 2015
Vuohenjuusto-Perunat
Sopii mahtavasti Pääsiäspöytään Lampaan kaveriksi !!
Vuohenjuusto-Perunat
1 kg Perunoita
150 g Vuohenjuustoa
Suolaa
Mustapippuria
N.100 g Voita
Kuori ja siivuta Perunat.
Lado voideltuun vuokaan kerroksittain Perunoita, murennettua Vuohenjuustoa sekä Pippuria ja Suolaa. Päällimmäiseksi vielä reilusti voinokareita. Paista 200 asteessa n. tunti.
Vuohenjuusto-Perunat
1 kg Perunoita
150 g Vuohenjuustoa
Suolaa
Mustapippuria
N.100 g Voita
Kuori ja siivuta Perunat.
Lado voideltuun vuokaan kerroksittain Perunoita, murennettua Vuohenjuustoa sekä Pippuria ja Suolaa. Päällimmäiseksi vielä reilusti voinokareita. Paista 200 asteessa n. tunti.
tiistai 17. maaliskuuta 2015
"Vale" Valkosipuliperunat Retikasta 3-4:lle
"Vale" Valkosipuliperunat Retikasta 3-4:lle
n.500g (1kpl) Retikkaa, kuorittuna ja siivutettuna
2dl Kuohukermaa (Ei kevyt koska Retikassa ei ole tärkkelystä, kunnon kermalla liemi suurustuu)
n.2 dl Juustoraastetta
3-6 Valkosipulin kynttä hienonnettuna
Suolaa
Mustapippuria myllystä
Lisäksi laitoin pinnalle;
Auramurua
Jalopenoja
Lado voideltuun Uunivuokaan kerroksittain Retikkaa, Mausteita, Juustoa ja Valkosipulia. Lopuksi vielä Juustokerros sekä Kerma.
Paista 200 asteessa n.45-60 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa kannella mikäli ottaa liikaa väriä, anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua!
100g Retikkaa sisältää 14 kcal ja hh 2,3g. Eli sopii vaikka karppaajan ruokavalioon |
n.500g (1kpl) Retikkaa, kuorittuna ja siivutettuna
2dl Kuohukermaa (Ei kevyt koska Retikassa ei ole tärkkelystä, kunnon kermalla liemi suurustuu)
n.2 dl Juustoraastetta
3-6 Valkosipulin kynttä hienonnettuna
Suolaa
Mustapippuria myllystä
Lisäksi laitoin pinnalle;
Auramurua
Jalopenoja
Lado voideltuun Uunivuokaan kerroksittain Retikkaa, Mausteita, Juustoa ja Valkosipulia. Lopuksi vielä Juustokerros sekä Kerma.
Paista 200 asteessa n.45-60 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa kannella mikäli ottaa liikaa väriä, anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua!
perjantai 13. maaliskuuta 2015
Pekoni-Parsakaali Salaatti Cashewpähkinöillä
Pekoni-Parsakaali Salaatti Cashewpähkinöillä
1 (n.400g) Parsakaali
1 Punasipuli
1 dl Cashewpähkinöitä
1 pkt Pekonia
Kastike
1.5 dl Täysmajoneesia (itsetehtyä tai esim. Hellmanns)
1/4 dl Sokeria
1 rkl Valkoviinietikkaa
0,5-1 tl Mustaapippuria
Paloittele pesty Parsakaali ronskeiksi paloiksi varsineen. Hienonna Sipuli. Kuutioi Pekoni ja paista rapeaksi, jäähdytä ja valuta paperin päällä.
Tee kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
Yhdistä Parsakaaali, Sipuli, Pähkinät ja Pekoni sekä Kastike.
Anna tekeytyä vähintään tunti, tarkista maku! NAM!!
1 (n.400g) Parsakaali
Ihana Salaatti josta saa Sokerin vaihtamalla Makeutusaineeseen Karppiversion! |
1 dl Cashewpähkinöitä
1 pkt Pekonia
Kastike
1.5 dl Täysmajoneesia (itsetehtyä tai esim. Hellmanns)
1/4 dl Sokeria
1 rkl Valkoviinietikkaa
0,5-1 tl Mustaapippuria
Paloittele pesty Parsakaali ronskeiksi paloiksi varsineen. Hienonna Sipuli. Kuutioi Pekoni ja paista rapeaksi, jäähdytä ja valuta paperin päällä.
Tee kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
Yhdistä Parsakaaali, Sipuli, Pähkinät ja Pekoni sekä Kastike.
Anna tekeytyä vähintään tunti, tarkista maku! NAM!!
keskiviikko 11. maaliskuuta 2015
Yökyöpelin Sydän vol 2
Yökyöpelin Sydän vol 2
Ruisleipää
Sinappia
Ketsuppia
Nippu Leikkelettä, tässä Jahtia
Tomaattia
Sipulia
Läjä Kermajuustoa
Oreganoa
Lisäksi Pepperoneja
Truuttaa Leivälle Sinappia ja Ketsuppia. Lisää Leikkeleet, Tomaattia, Sipulia, Juustoa (reilusti) ja Oreganoa. Mikrota herkulliseksi, nauti Pepperonien kera!!
Ruisleipää
Sinappia
Ketsuppia
Nippu Leikkelettä, tässä Jahtia
Tomaattia
Sipulia
Läjä Kermajuustoa
Oreganoa
Lisäksi Pepperoneja
Truuttaa Leivälle Sinappia ja Ketsuppia. Lisää Leikkeleet, Tomaattia, Sipulia, Juustoa (reilusti) ja Oreganoa. Mikrota herkulliseksi, nauti Pepperonien kera!!
perjantai 6. maaliskuuta 2015
Auradippi
torstai 5. maaliskuuta 2015
Pestogratinoitu Possun Sisäfile
Pestogratinoitu Possun Sisäfile
N.600 g Porsaan Sisäfile
Voita
Suolaa
Mustapippuria
1-2 dl Pestoa
2 siivua vaaleaa Leipää (esim. paahto)
Ruskista huoneenlämpöinen File kuumalla pannulla nopeasti Voissa. Mausta kauttaaltaan Suolalla ja Pippurilla. Tee Pestosta ja murennetusta Leivästä tahna ja hiero se Fileen pintaan. Laita mittari Lihan vahvimpaan kohtaan paista 175 asteessa kunnes sisälämpö on n.63 astetta (n.15-20 min.) nosta vetäytymään.
(Sisälämpötila jatkaa nousemista myös vetäytyessä, helposti 70 asteeseen.)
Seuraksi sopii mainiosti Valkosipuliset Cheddar Perunat....
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)