torstai 30. heinäkuuta 2015

Välimerellinen Orzopasta Salaatti

Ihana Lounassalaatiksi tai Tsatsikin, Grilliruoan ja Patongin kera!

Välimerellinen Orzopasta salaatti

3 dl Orzo pastaa, keitä pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä.
1/2 punaista paprikaa, kuutioina
1/2 vihreää paprikaa, kuutioina
Tsatsiki
1/2 keltaista paprikaa, kuutioina
10-15 cm purjoa hienonnettuna
5-10 aurinkokuivattua tomaattia kuutioina
n.10 mustaa oliivia, siivuina
n.10 vihreää oliivia siivuina
150 g Feta kuutioita, valutettuna
n.1 dl persiljaa, hienonnettuna
yrttisuolaa
mustaapippuria
tilkka oliiviöljyä

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna tekeytyä vähintään puoli tuntia!

keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Helpot Kahden tökötin Grilliluut ja Grillivoi

Välillä on kiva vähän "oikaista" valmiilla mausteilla!

Helpot Kahden tökötin Grilliluut ja Grillivoi

Pari "Panosvyötä" eli kilo Grilliluita
Grillimaustetta
Marinointikastiketta

Hiero kuivamaustetta Luihin ja pirskottele Marinointi kastiketta pintaan. Anna tekeytyä huoneenlämmössä ainakin tunti. Grillaa miedolla lämmöllä hartaasti kauniin ruskeiksi, kunnes luut rupeavat törröttämää reunoista, kypsyyttä voi tarkistaa leikkaamalla "makuluun" rivin päästä!

Tarjoile Grillivoin ja HalloumiSalsan kera!



Grillivoi

100g Voita
2 rkl Grillimaustetta
1-2 Valkosipulinkynttä hienona
0,5-1 tl Paprikajauhetta
0,5-1 tl Currya

Sekoita huoneenlämpöiseen Voihin mausteet ja laita kovettumaan jääkaappiin. Nauti tirisevän kuumien Grilliluiden tai leivän kera!

Grillivoi!

HallomiSalsa

Halloumi Salsa

"Tähän tulee HIMO! Mahtavaa sellaisenaan tai Grilliruoan kera!
Erinomainen myös Grillatun Bruschetta leivän päällisenä, (mikäli teet Bruschetta Leivän älä unohda hieroa Grillatun Leivän pintaa Valkosipulilla)"

Halloumi Salsa

1 Pkt  ( n.150 g) Halloumia
6-10 Tomaattia
tai 2-3 rasiaa KirsikkaTomaatteja
1 Pieni Sipuli
Ruukku Basilikaa
Mustaapippuria
SormiSuolaa
n.1 rkl Balsamicoa
n.0,5 dl Oliiviöljyä
Tapascoa "tujaus"

Kuutioi Halloumi ja Tomaatit pieniksi kuutioiksi.
Hienonna Sipuli ja Basilika. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna
maustua n.30 minuuttia, tarkista maku! Valmis.


perjantai 17. heinäkuuta 2015

Chorizo Växät

                                "Pieni helppo kesälisuke, Chorizo Växät !!!"


Chorizo Växät

1 pkt Chorizoa
Turkinpippureita saman verran kuin Chorizon siivuja

Kääri Turkinpippurit Corizon sisään, sulje Cocktailtikulla. Grillaa kauniin tiriseviksi, tarjoile minkä tahansa Grillatun kera!
Tai vetäise vaikka pienen Rieskan sisään jonka olet myös lämmittänyt grillissä ja väliin kaveriksi Tsatsikia ja vaikka Cheddarin siivu!!

keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Hodarit

Näistä Hodari Sämpylöistä Poikani Jermu antoi 10 pistettä!!!

Hodarit

Sämpylät 12 kpl

2 dl Vettä
1 dl Maitoa
1 1/2 pss Kuivahiivaa
1 tl Suolaa
1-1 1/2 tl Sokeria
0,5-1 dl Oliiviöljyä
n. 8-10 dl Vehnäjauhoja
Voiteluun, Maitoa

Lämmitä Vesi/Maitoseos n. 42 asteiseksi. Lisää joukkoon sekoittaen 1/2 osa Jauhoista johon on sekoitettu Kuivahiiva, Suola ja Sokeri. Lisää Oliiviöljy ja jatka Jauhojen lisäystä kunnes saat pehmoisen taikinan. Anna taikinan levätä 10 minuuttia.
Jaa taikina 12 osaan pyöritä ensin palloiksi ja siittä pitkuloiksi n.10-12 cm. pituisiksi pötköiksi.
Kohota liinan alla n.20 minuuttia. Voitele Maidolla ja paista 225 asteessa 7-10 min.
Jätä suht vaaleiksi.
Anna vetäytyä hetki liinan alla ennen täyttöä, näin pinta pehmenee.

Nakkivesi
12 Kuorellista aitoa Nakkia
Suolaa, ripaus
1 rkl Maustepippureita
1 Sipuli, lohkoina
Laakerinlehti

Laita kattilaan kylmään veteen Sipuli, Maustepippurit, Laakerinlehti ja hieman Suolaa sekä Nakit.  Nosta kattila liedelle ja kuumenna kiehuvaksi. Kun Vesi alkaa kiehumaan nosta kattila pois liedeltä ja laita kansi päälle. Annan Nakkien tekeytyä Vedessä 5-10 minuuttia jonka jälkeen ne ovat sopivan napakoita ja valmiita Hodareihin!

Täytteeksi esim.
Sinappia
Ketsuppia
Majoneesia
"Kukko" soosia
Kurkkusalaatti
Suolakurkkua
Hapankaalia
Sipulia
Paahdettua Sipulia
Paistettua Pekonia
Cheddaria
...ym...ym..

sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

"MAX" ParilaMuikut Tilli-Aiolilla

"MAX" ParilaMuikut Tilli-Aiolilla
Suomalaista "Fingerfoodia" !!

n.300g Muikkuja
Perkaus on helppoa, ota vaan päästä kiinni niskapuolelta ja nappaa irti, niin sisuksetkin tulevat siinä samalla. Huuhtele. Ihan pieniä ei tarvitse edes perata.

Leivitys-seos
1-2 dl Ruisjauhoja
n. 0,5 tl Valkopippuria
0,5-1 tl Suolaa

Paistoon, Voita
Pinnalle Sitruunaa ja PintaSuolaa
 
Sekoita Jauhojen joukkoon Suolaa ja Valkopippuria. Pyörittele Muikut Jauhoissa. Paista Parilalla reilussa Voissa. Mausta pinta vielä Suolalla ja Sitruunalla. Tarjoile Tilli-Aiolin kera!

Tilli-Aioli
1-2 dl Aiolia (ohje täällä)
Tai oikaise käyttämällä 1-2 dl Hyvää Majoneesia esim. Hellmans johon 1-2 Valkosipulinkynttä
sekä
n.1 dl Tilliä
Tujaus Sitruunaa

Valmista Tilli-Aioli sekoittamalla Aiolin joukkoon Tilli ja Sitruuna.
"MAX" itse..
Peratut Muikut..












Jauhotettuina..
Parilalla Voissa..