"No nyt on semmonen rasvahiilariöveritorttu et ei mitään järkeä, ja niiiin hyvää! Tein eilen pellillisen ja se meni jo :D :D Tänään siis toinen satsi kehiin, kantsii testata, tästä lähtee taju, NAM!"
Vattu-Mustikkakreemitorttu, pellillinen
Pohja
4 dl (2 prk) kermaviiliä
4 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
150 g voisulaa
5-5 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
Täyte
125 g (1 prk) ranskankermaa
2 dl (1 prk) kermaviiliä
1 dl kermaa
3 munaa
3/4 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 dl vaniljakreemijauhetta
Päälle
8-9 dl vadelmia/mustikoita
1 rkl perunajauhoja
Sekoita pohjan kuivat ainekset keskenään ja yhdistä muihin aineksiin hyvin sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Tee täyte sekoittamalla ranskankerma, kermaviili, kerma, munat ja sokerit tasaiseksi, lisää viimeiseksi vaniljakreemijauhe ja levitä täyte heti pohjataikinan päälle (kreemi jäykistää massan).
Sekoita perunajauhot marjoihin ja ripottele ne kreemitäytteen päälle.
Paista 200 asteessa puolisen tuntia, (laske loppuvaiheessa uunin lämpöä mikäli piirakka ottaa liikaa väriä.) Anna piirakan jäähtyä ennen leikkaamista!
Valmis, tästä lähtee taju!
perjantai 30. kesäkuuta 2017
maanantai 5. kesäkuuta 2017
Feta-perunasalaatti
"Maukas salaatti kesän kattauksiin, mainiota piknikille, grilliruokien ja kalojen seurana! Kannattaa tehdä muutamia tunteja etukäteen tai edellisenä päivänä! Tätä tehdään saavillinen juhannuspöytään!"
Feta-perunasalaatti
6-8 keitettyä uutta perunaa lohkoina (50-60 grammaisia)
200 g fetajuustoa kuutioina
2 kevätsipulia tai nippu ruohosipulia hienonnettuna
1 punasipuli puolikkaina renkaina
3 tomaattia lohkoina
1 hapan omena tai 1 varsi varsiselleriä kuutioina
10 vihreää oliivia siivuina
1-2 dl tilliä hienonnettuna
Kastike
2 dl kermaviili
1-2 rkl sitruunanmehua
1-2 tl valkoviinietikkaa
2 rkl sinappia
1/2-1 tl mustapippuria rouhittuna
suolaa
(ripaus sokeria)
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja yhdistä kaikki loput. Anna tekeytyä vähintään pari tuntia tai seuraavaan päivään!
Feta-perunasalaatti
6-8 keitettyä uutta perunaa lohkoina (50-60 grammaisia)
200 g fetajuustoa kuutioina
2 kevätsipulia tai nippu ruohosipulia hienonnettuna
1 punasipuli puolikkaina renkaina
3 tomaattia lohkoina
1 hapan omena tai 1 varsi varsiselleriä kuutioina
10 vihreää oliivia siivuina
1-2 dl tilliä hienonnettuna
Kastike
2 dl kermaviili
1-2 rkl sitruunanmehua
1-2 tl valkoviinietikkaa
2 rkl sinappia
1/2-1 tl mustapippuria rouhittuna
suolaa
(ripaus sokeria)
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja yhdistä kaikki loput. Anna tekeytyä vähintään pari tuntia tai seuraavaan päivään!
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)