"Uunilohi on nopea, hyvä ja herkullinen arjen sekä juhlavampienkin ruokailuiden pelastaja! Yhden sortin "pyttipannu" myös, siihen voi laittaa melkeinpä mitä tahansa kaveriksi ja aina toimii, pääasia että raaka-aineet ovat tuoreet ja kalaa ei kannata kypsentää turhan pitkään!"
Helppo uunilohi
600-700 g lohifilettä
1 kalaliemikuutio
Suolaa
Mustaapippuria
1 dl tilliä
10 cm. purjoa
2,5-3 dl kermaa ( jos haluat liemestä juoksevampaa laita vielä tippa (0,5-1 dl) vettä kermapurkin huuhtelusta edellyttäen että kerma jota käytät on kunnon kermaa)
Laita lohi voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle käsillä hajottamasi kalaliemikuutio, ripottele hieman suolaa ja mustaapippuria myös pinnalle. Lado päälle myös hienonnetut tillit ja siivutettu purjo. Kaada lopuiksi kerma koko komeuden huipuksi.
Paista 225 asteessa 15-25 minuuttia, riippuen kalan koosta ja vahvuudesta. Apuna voi käyttää paistomittaria sisälämpötila on sopiva 40-45 asteisena, kala myöskin jatkaa kypsymistä uunista pois otettua noin 3 astetta riippuen kalan koosta ja että peittääkö sen vielä kannella tai foliolla. 50 asteinen lohi on jo kuivaa mutta toki makuasia itse suosin lähellä 40 asteista.
keskiviikko 28. lokakuuta 2015
tiistai 27. lokakuuta 2015
Punajuuripihvit ja piparjuurikastike
Punajuuripihvit ja piparjuurikastike n. 10 pihviä
3-4 isoa punajuurta
1 kananmuna
1-2 dl vehnäjauhoja
1-2 dl korppujauhoja
Valkopippuria
Suolaa
Voita
Piparjuurikastike
2 dl kermaviiliä
2-3 tl piparjuuritahnaa
1 rkl sitruunan mehua
1/2 osa suolakurkkua hakattuna
1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
Suolaa
Mustaapippuria
Valmista piparjuurikastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään ja laita tekeytymään jääkaappiin.
Keitä punajuuria 45-60 minuuttia kunnes ne tuntuvat melkein kypsiltä, kaada vesi pois ja shokki kypsennä kylmällä vedellä vettä muutamia kertoja vaihtaen. Kuori jäähtyneet punajuuret ja siivuta n.1,5 cm vahvuisiksi kiekoiksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Täysleivitä siivut ensin pyörittämällä ne vehnäjauhoissa sitten rikotussa kananmunassa ja lopuiksi korppujauhoissa. Paista "hymyillen" voissa pannulla ja mausta vielä toistamiseen juuri hakatulla valkopippurilla ja suolalla! Tarjoile piparjuurikastikkeen ja perunamuusin kera!
perjantai 23. lokakuuta 2015
Kalapuikko burgerit ja tillimajoneesi
"Mökki olosuhteissa mättöfiiliksen tainnuttamiseen tarvittiin jotain burgerimaista, en olisi ikinä uskonut postaavani KALAPUIKOISTA (nyt kyllä syön hatullisen samalla..häpeääni...mutta...kuitenkin..) eli luimme mökillä arvostelun kalapuikoista jossa oli maininta Pirkka (valitettavasti ilmainen mainos) merkkisten puikkojen voittaneen testin (testaamattomuuttani en kyllä voi itse ottaa kantaa muiden merkkisten puikkojen makuun), siitä se idea sitten syntyi pohdimme että onkohan vaivan väärtti lähteä visioimaan tuotteesta jotain ja korkealtahan ei tolla hinnalla putoa, täytyy myöntää että oli (jouduin kyllä kysymään kaupassa missä niitä on kun ei löytynyt muiden kalapakasteiden joukosta..)! Sovimme jo ennen testin aloittamista että KUKAAN siis KUKAAN (edes minä) ei saisi ruokailun aikana puhua oikeasta kalasta mitään, (mainitsin kyllä mussutuksen lomassa ajatuksen ahvenfileistä, mutta minut hiljennettiin...) No kuitenkin teimme kalapuikko burgereita tillimajoneesilla ja maistui oikein herkulliselta eli testi onnistui!"
Kalapuikko burgerit ja tillimajoneesi
3-4 kpl kalapuikkoja per burgeri
Kannellinen ruisleipä
Cheddarjuustoa siivu
Jäävuorisalaattia, hienonnettuna
Suolakurkkua, siivuina
Tomaattia, siivuina
Punasipulia, hakattuna
Tillimajoneesia
(sriracha kastiketta)
Tillimajoneesi
2 dl itsetehtyä majoneesia tai kaupan esim. Hellmann´s
1 valkosipulin kynsi
1-2 dl tilliä
1-2 rkl sitruunaa
Mustaapippuria
Suolaa
1/2 osa pienehköstä suolakurkusta hakattuna tai 2 rkl kapriksia
Tee ensin majoneesi ja laita tekeytymään jääkaappiin. Pilpo kasvikset valmiiksi. Paista kalapuikot voissa ja laita pieni pintasuola. Paahda leivät ja laita pohjalle reilusti majoneesia sen jälkeen haluamasi määrä vihanneksia, kalapuikot, cheddarjuusto laita se lähelle kuumia kalapuikkoja jotta se sulaa hieman ja laita vielä ennen kantta toinen kerta reilusti tillimajoneesia niin se kostuttaa myös kannen sisäpinnan.
Halutessasi voit myös dippailla ranskanperunoita tillimajoneesiin!
Kalapuikko burgerit ja tillimajoneesi
3-4 kpl kalapuikkoja per burgeri
Kannellinen ruisleipä
Cheddarjuustoa siivu
Jäävuorisalaattia, hienonnettuna
Suolakurkkua, siivuina
Tomaattia, siivuina
Punasipulia, hakattuna
Tillimajoneesia
(sriracha kastiketta)
Tillimajoneesi
2 dl itsetehtyä majoneesia tai kaupan esim. Hellmann´s
1 valkosipulin kynsi
1-2 dl tilliä
1-2 rkl sitruunaa
Mustaapippuria
Suolaa
1/2 osa pienehköstä suolakurkusta hakattuna tai 2 rkl kapriksia
Tee ensin majoneesi ja laita tekeytymään jääkaappiin. Pilpo kasvikset valmiiksi. Paista kalapuikot voissa ja laita pieni pintasuola. Paahda leivät ja laita pohjalle reilusti majoneesia sen jälkeen haluamasi määrä vihanneksia, kalapuikot, cheddarjuusto laita se lähelle kuumia kalapuikkoja jotta se sulaa hieman ja laita vielä ennen kantta toinen kerta reilusti tillimajoneesia niin se kostuttaa myös kannen sisäpinnan.
Halutessasi voit myös dippailla ranskanperunoita tillimajoneesiin!
Tunnisteet:
burgeri,
hampurilainen,
illanistujaiset,
kalahampurilainen,
kalapuikko,
majoneesi,
pikaruoka,
ruileipä,
sormisyötävä,
tilli,
tillimajoneesi,
Yöleipä
maanantai 19. lokakuuta 2015
Juustoinen punajuurikiusaus
"Punajuuri tämä ihana syksyinen juures ei vain pelkästään värin kuin myös makunsakin puolesta mahtava raaka-aine! Halpa, monipuolinen ja herkullinen!"
Juustoinen punajuurikiusaus (ohje on aika iso joten voit myös tehdä puolikkaan annoksen)
1,5 kg punajuuria
1 prk pieniä ananaspaloja ilman lientä
1 pkt aurajuustoa raastettuna tai muruina
1-2 dl kermajuustoraastetta
1/2 pkt koskenlaskijaa
4-5 dl kermaa ei kevyt
4-5 rkl vehnäjauhoja
Suolaa
Mustapippuria
Keitä punajuuret kuorineen n.30-45 minuuttia ja shokki jäähdytä kylmällä vedellä näin ne kypsyvät vielä. Jäähdyttyä kuori ja suikaloi.
Yhdistä aurajuustoraaste ja kermajuustoraaste keskenään. Sekoita keskenään voidellussa uunivuoassa punajuurisuikaleet, ananakset, 3/4 osaa juustoraasteseoksesta ja ripottele vehnäjauhoja sekaan (tämä siksi koska punajuuressa on alhainen tärkkelyspitoisuus niin ei kiusauksesta tule "vetistä"). Mausta vielä suolalla ja pippurilla, pippuriakin saa olla ihan "tuntuvasti".
Sulata kerman joukkoon koskenlaskija ja kaada juustoliemi kiusauksen päälle, ripottele myös loppu juustoraasteseos pinnalle. Paista uunissa 200-225 asteessa 45-60 minuuttia tai miedommalla ja kauemmin.
Juustoinen punajuurikiusaus (ohje on aika iso joten voit myös tehdä puolikkaan annoksen)
1,5 kg punajuuria
1 prk pieniä ananaspaloja ilman lientä
1 pkt aurajuustoa raastettuna tai muruina
1-2 dl kermajuustoraastetta
1/2 pkt koskenlaskijaa
4-5 dl kermaa ei kevyt
4-5 rkl vehnäjauhoja
Suolaa
Mustapippuria
Keitä punajuuret kuorineen n.30-45 minuuttia ja shokki jäähdytä kylmällä vedellä näin ne kypsyvät vielä. Jäähdyttyä kuori ja suikaloi.
Yhdistä aurajuustoraaste ja kermajuustoraaste keskenään. Sekoita keskenään voidellussa uunivuoassa punajuurisuikaleet, ananakset, 3/4 osaa juustoraasteseoksesta ja ripottele vehnäjauhoja sekaan (tämä siksi koska punajuuressa on alhainen tärkkelyspitoisuus niin ei kiusauksesta tule "vetistä"). Mausta vielä suolalla ja pippurilla, pippuriakin saa olla ihan "tuntuvasti".
Sulata kerman joukkoon koskenlaskija ja kaada juustoliemi kiusauksen päälle, ripottele myös loppu juustoraasteseos pinnalle. Paista uunissa 200-225 asteessa 45-60 minuuttia tai miedommalla ja kauemmin.
lauantai 17. lokakuuta 2015
Päärynäpiirakka
"Lempeän makuinen päärynäpiirakka sopii mahtavasti syksyyn. Onnekkaana päärynäpuun omistajana tein vielä lopuista päärynöistä tällaisen murupintaisen päärynäpiirakan, suosittelen kokeilemaan!"
Päärynäpiirakka
Pohja
4,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
125 g voita sulana
pohjaosaan
1 pieni muna tai puolikas
1 dl piimää
Pohjan päälle 8-12 kpl n.600 g päärynöitä kuorittuna ja siivutettuina
Ripottele pinnalle vaniljasokeria ja sokeria halutessasi
Päärynöiden päälle tuleva rahkaseos,
1 prk rahkaa
1 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
(1-2 tl sitruunaa)
Sekoita pohjan ainekset keskenään, ja ota tässä vaiheessa 1/2 osa talteen pintamuruiksi. Lisää pohjaosaan muna ja piimä, taikinan kuuluu olla "tökköä". Levitä taikina 25-30 cm voidellun piirakkavuoan pohjalle.
Asettele päälle päärynät ja halutessasi sokerit päälle.
Sekoita rahkaseos ja laita se päärynöiden päälle ja ripottele muruseos pinnalle.
Paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.
Maistuu lämpimänä tai jääkaappikylmänä jolloin maku on leivosmainen, kaveriksi sopii kermavaahto kaneliripauksella tai vaniljakastike/vaahto.
Päärynäpiirakka
Pohja
4,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
125 g voita sulana
pohjaosaan
1 pieni muna tai puolikas
1 dl piimää
Pohjan päälle 8-12 kpl n.600 g päärynöitä kuorittuna ja siivutettuina
Ripottele pinnalle vaniljasokeria ja sokeria halutessasi
Päärynöiden päälle tuleva rahkaseos,
1 prk rahkaa
1 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
(1-2 tl sitruunaa)
Sekoita pohjan ainekset keskenään, ja ota tässä vaiheessa 1/2 osa talteen pintamuruiksi. Lisää pohjaosaan muna ja piimä, taikinan kuuluu olla "tökköä". Levitä taikina 25-30 cm voidellun piirakkavuoan pohjalle.
Asettele päälle päärynät ja halutessasi sokerit päälle.
Sekoita rahkaseos ja laita se päärynöiden päälle ja ripottele muruseos pinnalle.
Paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.
Maistuu lämpimänä tai jääkaappikylmänä jolloin maku on leivosmainen, kaveriksi sopii kermavaahto kaneliripauksella tai vaniljakastike/vaahto.
perjantai 16. lokakuuta 2015
Aurinkoinen raastesalaatti
Koukuttava ja hyvin säilyvä raastesalaatti! Hyvää sellaisenaan tai lisukkeeksi... |
Aurinkoinen raastesalaatti
1/4 osa (n.300 g) valkokaalia
1-2 porkkanaa
1-2 suolakurkkua
3 säilyke persikan puolikasta
10-15 cm purjoa
1 varsisellerin varsi, jätä tämä pois mikäli et ole sellerin ystävä itse olen...
200-250 g raejuustoa
Suikaloi hienoksi tai vaikka raasta juustohöylällä kaali pieneksi. Raasta karkealla terällä porkkanat. Kuutioi suolakurkku ja persikat sekä hienonna purjo ja varsiselleri. Yhdistä kaikki ainekset keskenään, mikäli haluat "kosteampaa" lisää tilkka suolakurkun lientä.
sunnuntai 11. lokakuuta 2015
Kimchi eli korealainen hapankaali
"Ensimmäinen kimchi kokeiluni joka ei takuulla jää viimeiseksi! Suurena Hapankaalin ystävänä ihastuin myös kimchiin heti ensimaistamalla, ja siitähän se ajatus sitten lähti....
Mahtavan makuista kimchiä olen saanut Thaimaassa sekä muutamissa ravintoloissa ja mukaan ostettuna myös aasialaisia elintarvikkeita myyvistä kaupoista. Kimchistä on olemassa useita versioita, mutta yleisimmin se valmistetaan kiinankaalista hapattamalla maitohappokäymisen avulla. Tulisuus ja punainen väri tulee mausteista, kuten chileistä, sipulista, valkosipulista, retiisistä ja inkivääristä.
Kimchi tarjotaan usein sellaisenaan, mutta siitä voi myös valmistaa edelleen muita ruokalajeja, esimerkiksi paistettua kimchiriisiä (kimchi bokkeumbap) tai keittoa (kimchi jjigae), todella kätevää myös wokkailussa ja erilaisten nuudelikeitosten/paistosten seassa. Sopii myös erittäin hyvin aasialaisittain maustetun ylikypsän revityn lihan kera sämpylän väliin"
Kimchi eli korealainen hapankaali
1/2 kiinankaalia
1/2 nippua kevätsipulia tai pulleaa ruohosipulia
2 rkl merisuolaa
6 dl vettä
Mausteseos
2 rkl raastettua inkivääriä
1 tl suolaa
1-2 rkl valkosipulia
1-2 rkl chilijauhetta
0,5-1 tl chilihiutaleita
1,5 rkl kalakastiketta
0,5-1 tl sokeria
Lisäksi 6-8 retiisiä siivuina
Kiehauta vesi ja suola. Irrota kiinankaalinlehdet ja huuhtele hyvin. Upota lehdet jäähtyneeseen suolaveteen kevätsipuleiden kera. Laita lautanen painoksi ja anna suolaantua yön yli jääkaapissa.
Huuhtele kaalit ja sipulit kylmällä vedellä ja paloittele suupalan kokoisiksi paloiksi lisää joukkoon myös siivutetut retiisit. Lisää mausteseoksen aineet joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon sen verran vettä että kaikki ainekset peittyvät laita ainesten päälle muovikelmu ja paino päälle. Laita myös kansi. Anna kimchin käydä huoneenlämmössä yön yli ja sen jälkeen siirrä jääkaappiin vähintään kolmeksi vuorokaudeksi.
Avattuasi kannen tuoksua ei kannata pelästyä, sen kuuluu haista, rohkeasti vaan maistamaan!
Mahtavan makuista kimchiä olen saanut Thaimaassa sekä muutamissa ravintoloissa ja mukaan ostettuna myös aasialaisia elintarvikkeita myyvistä kaupoista. Kimchistä on olemassa useita versioita, mutta yleisimmin se valmistetaan kiinankaalista hapattamalla maitohappokäymisen avulla. Tulisuus ja punainen väri tulee mausteista, kuten chileistä, sipulista, valkosipulista, retiisistä ja inkivääristä.
Kimchi tarjotaan usein sellaisenaan, mutta siitä voi myös valmistaa edelleen muita ruokalajeja, esimerkiksi paistettua kimchiriisiä (kimchi bokkeumbap) tai keittoa (kimchi jjigae), todella kätevää myös wokkailussa ja erilaisten nuudelikeitosten/paistosten seassa. Sopii myös erittäin hyvin aasialaisittain maustetun ylikypsän revityn lihan kera sämpylän väliin"
Kimchi eli korealainen hapankaali
1/2 kiinankaalia
1/2 nippua kevätsipulia tai pulleaa ruohosipulia
2 rkl merisuolaa
6 dl vettä
Mausteseos
2 rkl raastettua inkivääriä
1 tl suolaa
1-2 rkl valkosipulia
1-2 rkl chilijauhetta
0,5-1 tl chilihiutaleita
1,5 rkl kalakastiketta
0,5-1 tl sokeria
Lisäksi 6-8 retiisiä siivuina
Kiehauta vesi ja suola. Irrota kiinankaalinlehdet ja huuhtele hyvin. Upota lehdet jäähtyneeseen suolaveteen kevätsipuleiden kera. Laita lautanen painoksi ja anna suolaantua yön yli jääkaapissa.
Huuhtele kaalit ja sipulit kylmällä vedellä ja paloittele suupalan kokoisiksi paloiksi lisää joukkoon myös siivutetut retiisit. Lisää mausteseoksen aineet joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon sen verran vettä että kaikki ainekset peittyvät laita ainesten päälle muovikelmu ja paino päälle. Laita myös kansi. Anna kimchin käydä huoneenlämmössä yön yli ja sen jälkeen siirrä jääkaappiin vähintään kolmeksi vuorokaudeksi.
Avattuasi kannen tuoksua ei kannata pelästyä, sen kuuluu haista, rohkeasti vaan maistamaan!
perjantai 9. lokakuuta 2015
Salviaperunat
"Ihanat ja kauniit salviaperunat! Ja se TUOKSU joka leijailee uunista näiden kypsyessä, salvia on ihanan aromaattista ja näihin perunoihin se sopii oikein mainiosti. Maukas peruna lisuke niin kalalle, lihalle tai kanalle sekä hyviä myös vaikka dippailuun! Olen myös kokeillut pakastaa salvian lehtiä talven varalle juuri näihin perunoihin ja onnistunut siinä, kannattaa kokeilla. "
Salviaperunat
Perunoita
Salvian lehtiä
Suolaa
Mustapippuria
Oliiviöljyä
Pese kuorimattomat perunat oikein hyvin ja halkaise pituussuunnassa. Levitä perunanpuolikkaat leikkauspinta ylöspäin pellille. Pirskottele reippaasti oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria päälle. "Liimaa" jokaiselle perunalle salvianlehti ja käännä ylösalaisin ja toista öljyn, suolan ja pippurin pirskottelu.
Kypsennä uunissa 225 asteessa n. 30-45 minuuttia riippuen perunoiden koosta. Kokeile kypsyys. Perunat saavat hieman kärvistyä reunoilta mielummin kuin ottaisit ne vaaleana ulos uunista, maku on ihanan sitkeä reunoissa tummuttuaan hieman. Käännä ennen tarjoilua ympäri, alta paljastuu mitä herkullisin ja kaunein peruna! Maustamiseen sopii mainiosti myös sitruunanmehu!
Salviaperunat
Perunoita
Salvian lehtiä
Suolaa
Mustapippuria
Oliiviöljyä
Pese kuorimattomat perunat oikein hyvin ja halkaise pituussuunnassa. Levitä perunanpuolikkaat leikkauspinta ylöspäin pellille. Pirskottele reippaasti oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria päälle. "Liimaa" jokaiselle perunalle salvianlehti ja käännä ylösalaisin ja toista öljyn, suolan ja pippurin pirskottelu.
Kypsennä uunissa 225 asteessa n. 30-45 minuuttia riippuen perunoiden koosta. Kokeile kypsyys. Perunat saavat hieman kärvistyä reunoilta mielummin kuin ottaisit ne vaaleana ulos uunista, maku on ihanan sitkeä reunoissa tummuttuaan hieman. Käännä ennen tarjoilua ympäri, alta paljastuu mitä herkullisin ja kaunein peruna! Maustamiseen sopii mainiosti myös sitruunanmehu!
keskiviikko 7. lokakuuta 2015
Minttu omenahyytelö
"Ja kun alkuun on päästy niin säilöntä jatkuu, pakkasten alta loput mintut turvaan purkkeihin"
Minttu omenahyytelö
5 dl omenatäysmehua joko itsetehtyä tai kaupan
1 nippu (n. 30-50 g) tuoretta minttua
2,5+0,5 dl sokeria
20 g Melatinia, (sininen pussi säilöntäaine hyllyssä)
2 rkl minttulikööriä, sitä vihreää
2 rkl kuivattua minttua
Tippa vihreää elintarvikeväriä
Mittaa 2,5 dl sokeria ja omenamehu kattilaan sekä tuore minttu (koko tupsu varsineen). Keitä seosta hiljalleen n. 10 minuuttia. Siivilöi.
Sekoita Melatiini ohjeen mukaan loppuun sokeriin. Lisää Melatiini-sokeriseos mehun joukkoon ja minttulikööri sekoita hyvin. Kiehauta vielä. Ota kattila liedeltä, kuori mahdollinen vaahto, lisää tippa väriä jotta saat kunnon vihreää hyytelöstä.
Kun seos alkaa hyytymään lisää sekaan kuivat mintut tämä vasta tässä vaiheessa jotta kuivat mintut jäävät "kellumaan" hyytelöön. Kaada hyvin desinfioituihin purkkeihin. Sulje välittömästi. Säilytä kellarissa.
Sopii mahtavasti esim. lampaan, riistan, juustojen kanssa. Erinomaista myös maustaessasi vaikka kuumia drinkkejä, kreikkalaisia fetapiirakoiden täytteitä, lihapullia ym... listahan on ihan loputon!
Sopii hyvin myös joululahjaksi tai viemiseksi pääsiäisenä!
Minttu omenahyytelö
5 dl omenatäysmehua joko itsetehtyä tai kaupan
1 nippu (n. 30-50 g) tuoretta minttua
2,5+0,5 dl sokeria
20 g Melatinia, (sininen pussi säilöntäaine hyllyssä)
2 rkl minttulikööriä, sitä vihreää
2 rkl kuivattua minttua
Tippa vihreää elintarvikeväriä
Mittaa 2,5 dl sokeria ja omenamehu kattilaan sekä tuore minttu (koko tupsu varsineen). Keitä seosta hiljalleen n. 10 minuuttia. Siivilöi.
Sekoita Melatiini ohjeen mukaan loppuun sokeriin. Lisää Melatiini-sokeriseos mehun joukkoon ja minttulikööri sekoita hyvin. Kiehauta vielä. Ota kattila liedeltä, kuori mahdollinen vaahto, lisää tippa väriä jotta saat kunnon vihreää hyytelöstä.
Kun seos alkaa hyytymään lisää sekaan kuivat mintut tämä vasta tässä vaiheessa jotta kuivat mintut jäävät "kellumaan" hyytelöön. Kaada hyvin desinfioituihin purkkeihin. Sulje välittömästi. Säilytä kellarissa.
Sopii mahtavasti esim. lampaan, riistan, juustojen kanssa. Erinomaista myös maustaessasi vaikka kuumia drinkkejä, kreikkalaisia fetapiirakoiden täytteitä, lihapullia ym... listahan on ihan loputon!
Sopii hyvin myös joululahjaksi tai viemiseksi pääsiäisenä!
tiistai 6. lokakuuta 2015
Porkkanapihvit ja tillikermaviilikastike
"Pikku blogi hiljaisuuden jälkeen on aika palata taas kattiloiden ääreen.. Tein pitkästä aikaa näitä ihania porkkanapihvejä, nyt kun porkkanat ovat parhaimmillaan tuli ihan valtava hinku syödä näitä, meille on muodostunut ihan perinteeksi yhdistää pihvien ja tillikermaviilikastikkeen kaveriksi tomaatin lohkoja, jälkiuuniruisleipää voilla, savusiikaa ja piimää, oi miten maistuikin taas niin Suomalaiselta!"
Porkkanapihvit ja tillikermaviilikastike n. 20 kpl pieniä
3 dl (2-3 kpl) porkkanaraastetta
1 1-2 dl täysmaitoa, osa voi olla kermaa
1/2 dl hiivaleipäjauhoja
1/2 dl korppujauhoja
2 munaa
1 sipuli, hienonnettuna RAAKANA
2 tl Herbamarea, yrttisuolaa
2 rkl tuoretta tilliä
n. 0,5 tl valkopippuria
Turvota korppujauhot ja hiivaleipäjauhot maidossa. Lisää muut ainekset ja sekoita hyvin. Paista VOISSA valurautaisella lettupannulla molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
Tillikermaviilikastike
2 dl kermaviiliä
0,5 dl tuoretta tilliä
1 rkl sitruunanmehua
1 tl Herbamarea, yrttisuolaa
0,5-1 tl mustaapippuria
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa kunnes saat pihvit paistettua.
Porkkanapihvit ja tillikermaviilikastike n. 20 kpl pieniä
3 dl (2-3 kpl) porkkanaraastetta
1 1-2 dl täysmaitoa, osa voi olla kermaa
1/2 dl hiivaleipäjauhoja
1/2 dl korppujauhoja
2 munaa
1 sipuli, hienonnettuna RAAKANA
2 tl Herbamarea, yrttisuolaa
2 rkl tuoretta tilliä
n. 0,5 tl valkopippuria
Turvota korppujauhot ja hiivaleipäjauhot maidossa. Lisää muut ainekset ja sekoita hyvin. Paista VOISSA valurautaisella lettupannulla molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
Tillikermaviilikastike
2 dl kermaviiliä
0,5 dl tuoretta tilliä
1 rkl sitruunanmehua
1 tl Herbamarea, yrttisuolaa
0,5-1 tl mustaapippuria
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa kunnes saat pihvit paistettua.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)