"Helppo ja nopea välimerellinen äyriäispasta maistuu merelle. Seuraksi sopii rapea patonki ja valkoviini!"
Äyriäispasta 2:lle
350 g äyriäissekoitusta pakasteena, sulata pakkauksen ohjeen mukaan..
1 rkl voita
1 rkl öljyä
1 sipuli hienonnettuna
5 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl kapriksia
1-2 dl tilliä
2 tl pun. Thai currytahnaa
2 rkl hummerifondia (tai1-1 1/2 kalaliemikuutiota)
1/2 pun. chiliä hienonnettuna
1/2 sitruunan mehua
2-3 dl kuivaa valkoviiniä
Mustaapippuria, reilusti
Suolaa
Lisäksi
Nauhapastaa, keitä pakkauksen ohjeen mukaan.
Tarjoiluun
Parmesaania
Sitruunan lohkoja
Tilliä
Patonkia
Freesaa pannulla voin ja öljyn seoksessa sipuli, lisää joukkoon hetken kuluttua valkosipuli, kaprikset ja chili sekä currytahna, pyörittele hetki. Lisää kaikki loput ainekset ja anna hieman kiehua kasaan mutta älä keitä liian kauan jotteivat äyriäiset sitkisty. Sekoita joukkoon keitetty pasta ja tarkista vielä maku! Tarjoile tillin, sitruunalohkojen, parmesaanin sekä rapean patongin ja valkoviinin kera!
maanantai 30. toukokuuta 2016
tiistai 3. toukokuuta 2016
Homburgin Haukea
"Ihanan lempeä Haukiresepti joka toimii myös muille vaaleille vähärasvaisille kaloille, ohje ei silti ole vähärasvainen! Anoppini kokkaili perinteisellä ohjeella kummipoikansa Villen pyydystämää isoa herkullista Haukea! Tämä ohje kannattaa laittaa talteen!!!"
Homburgin Haukea
Noin kilo haukifilettä annospaloina
1 iso sitruuna
Noin 2 tl suolaa
Valkopippuria
Mustaapippuria
Noin 50 g voisulaa
2 keltuaista
75-100 g pun. Emmentalia raasteena
3-4 rkl korppujauhoja
4 dl kermaa ei kevyt
Pinnalle paiston jälkeen ruohosipulia
Purista sitruunasta mehu ja pyörittele kalafileet kauttaaltaan mehussa. Ripottele kaloille suolaa ja pippurit. Jätä maustumaan .
Sekoita keskenään jäähtyneeseen voisulaan keltuaiset, juustoraaste ja korppujauhot. Kääntele kalat "voimössössä" ja lado uunivuokaan, jaa loppu "voimössö" kaloille. Valele puolet kermasta kaloille ja laita vuoka uuniin 190 asteeseen. Paista 10 minuuttia ja valele toisen kerran lopulla kermalla, jatka paistamista vielä toiset 10 minuuttia. Älä kypsennä enempää 20 minuuttia yhteensä riittää ettei kala kuivu. Tarjoile keitettyjen perunoiden tai muusin kera!
Homburgin Haukea
Noin kilo haukifilettä annospaloina
1 iso sitruuna
Noin 2 tl suolaa
Valkopippuria
Mustaapippuria
Noin 50 g voisulaa
2 keltuaista
75-100 g pun. Emmentalia raasteena
3-4 rkl korppujauhoja
4 dl kermaa ei kevyt
Pinnalle paiston jälkeen ruohosipulia
Purista sitruunasta mehu ja pyörittele kalafileet kauttaaltaan mehussa. Ripottele kaloille suolaa ja pippurit. Jätä maustumaan .
Sekoita keskenään jäähtyneeseen voisulaan keltuaiset, juustoraaste ja korppujauhot. Kääntele kalat "voimössössä" ja lado uunivuokaan, jaa loppu "voimössö" kaloille. Valele puolet kermasta kaloille ja laita vuoka uuniin 190 asteeseen. Paista 10 minuuttia ja valele toisen kerran lopulla kermalla, jatka paistamista vielä toiset 10 minuuttia. Älä kypsennä enempää 20 minuuttia yhteensä riittää ettei kala kuivu. Tarjoile keitettyjen perunoiden tai muusin kera!
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)