"Näitä ei tarvitse tempaista lautaselle muusin viereen kuin yhden niin tietää ottaneensa suolakurkun, pienenpieninä kuutiona maku on mahtava perinteisten uuniruokien ja muusin kera vaikka karjalanpaistin, muusin ja rosollin kaverina, i like it"
Venäläiset pompannapit, Suolakurkut joista ei suolaa puutu !!
Avomaankurkkuja
Mustaherukanlehtiä
Tammenlehtiä
Tillinkukintoja
Piparjuurilastuja
Valkosipulia
Liemi,
1 l vettä
1 dl merisuolaa
1 dl etikkaa
(Atamonia)
Liota kurkkuja yön yli ja pese hyvin harjalla. Siivuta kurkut vahvoiksi siivuiksi. Lado kerroksittain desinfioituihin purkkeihin kurkkuja, mustaherukanlehtiä, tammenlehtiä, tilliä, piparjuurta ja valkosipulia sekä päällimmäiseksi tillistä kerä painoksi. Kiehauta lientä sen verran että suola sulaa ja kaada heti purkkeihin, sulje välittömästi ja vie kellariin odottamaan, anna tekeytyä vähintään kaksi viikkoa ennen testausta!!
maanantai 21. syyskuuta 2015
Suolakurkut
"Säilöntä buumi jatkuu.."
Suolakurkut
3 kg avomaankurkkuja
Mustaherukanlehtiä
Tillinkukintoja varsineen
Piparjuurta
Valkosipulinkynsiä paloina
Liemi,
2,5 l vettä
2,5 dl etikkaa
1,25 dl merisuolaa
2 tl valkopippureita
1 rkl sinapinsiemeniä
(Atamonia)
(1 dl sokeria, itse en laita)
Liota kurkkuja yön yli vedessä ja pese ne sen jälkeen huolellisesti harjalla. Lado kerroksittain desinfioituihin purkkeihin kurkkuja (joko kokonaisina tai haluamasi mallisina paloina), mustaherukanlehtiä, tilliä, piparjuurta ja valkosipulia,
päälle painoksi tillinvarsia keränä.
Laita kattilaan kaikki liemen ainekset ja kiehauta lientä sen aikaa että suola sulaa, kaada tölkkeihin ja sulje välittömästi. Vie kellariin vähintään 2 viikoksi odottamaan herkuttelua!
Suolakurkut
3 kg avomaankurkkuja
Mustaherukanlehtiä
Tillinkukintoja varsineen
Piparjuurta
Valkosipulinkynsiä paloina
Liemi,
2,5 l vettä
2,5 dl etikkaa
1,25 dl merisuolaa
2 tl valkopippureita
1 rkl sinapinsiemeniä
(Atamonia)
(1 dl sokeria, itse en laita)
Liota kurkkuja yön yli vedessä ja pese ne sen jälkeen huolellisesti harjalla. Lado kerroksittain desinfioituihin purkkeihin kurkkuja (joko kokonaisina tai haluamasi mallisina paloina), mustaherukanlehtiä, tilliä, piparjuurta ja valkosipulia,
päälle painoksi tillinvarsia keränä.
Laita kattilaan kaikki liemen ainekset ja kiehauta lientä sen aikaa että suola sulaa, kaada tölkkeihin ja sulje välittömästi. Vie kellariin vähintään 2 viikoksi odottamaan herkuttelua!
sunnuntai 20. syyskuuta 2015
Paprikakurkkusalaatti
"Rakastan säilömistä, tällä kertaa vanha ohje paprikakurkkusalaatti, ihanaa hakea paukkupakkasella kellarista purkki ja laittaa saunan jälkeen Lihiksen väliin tätä, NAM!"
Paprikakurkkusalaatti
1 kg avomaankurkkuja
1 punainen paprika
Liemi,
1 sipuli, kuorittu ja hienonnettu
3 dl vettä
2 dl etikkaa
3 dl sokeria
1 rkl merisuolaa
1 rkl sinapinsiemeniä
(Atamonia, pakkauksen ohjeen mukaan, olen tehnyt ilmankin)
Mikäli haluat salaatista vihreämpää niin jätä silloin kuoret kurkkuihin mutta liota siinä tapauksessa niitä yön yli vedessä ja pese sen jälkeen huolellisesti harjalla. Mutta voit myös kuoria kurkut ja kuutioida ne heti niin pääset nopeammin loppuun..
Laita liemen ainekset kattilaan ja keittele 5 minuuttia. Kuutioi sillä välin kurkut sekä paprika ja lisää ne kattilaan. Keitä vielä 15 minuuttia.
Purkita desinfioituihin purkkeihin ja sulje kannet välittömästi. Anna tekeytyä vähintään pari viikkoa, säilytä viileässä kellarissa.
Paprikakurkkusalaatti
1 kg avomaankurkkuja
1 punainen paprika
Liemi,
1 sipuli, kuorittu ja hienonnettu
3 dl vettä
2 dl etikkaa
3 dl sokeria
1 rkl merisuolaa
1 rkl sinapinsiemeniä
(Atamonia, pakkauksen ohjeen mukaan, olen tehnyt ilmankin)
Mikäli haluat salaatista vihreämpää niin jätä silloin kuoret kurkkuihin mutta liota siinä tapauksessa niitä yön yli vedessä ja pese sen jälkeen huolellisesti harjalla. Mutta voit myös kuoria kurkut ja kuutioida ne heti niin pääset nopeammin loppuun..
Laita liemen ainekset kattilaan ja keittele 5 minuuttia. Kuutioi sillä välin kurkut sekä paprika ja lisää ne kattilaan. Keitä vielä 15 minuuttia.
Purkita desinfioituihin purkkeihin ja sulje kannet välittömästi. Anna tekeytyä vähintään pari viikkoa, säilytä viileässä kellarissa.
Reseptini on ollut aikoinaan myös "Hyvää ruokahalua" kirjassa.. |
maanantai 14. syyskuuta 2015
Etikka Punajuuret
"Perinteiset etikka punajuuret ovat helppoja valmistaa ja maistuvat ihanilta vaikkapa uuniruokien lisukkeena..."
Etikka Punajuuret
3 kg punajuuria
Vettä
Liemi:
1,5 l vettä
4,5 dl etikkaa
375 g sokeria
10-15 neilikkaa
(Atamonia)
Pese ja keitä punajuuret kypsiksi. Kuori, voit halutessasi säilöä punajuuret kokonaisina, kuutioina, lohkoina, suikaleina tai siivuina. Lado punajuuret Atamonilla käsiteltyihin purkkeihin, lisää pinnalle neilikoita ja kaada kiehautettua lientä niin paljon että purkit täyttyvät. Sulje välittömästi.
Anna tekeytyä kellarissa vähintään kaksi viikkoa.
Etikka Punajuuret
3 kg punajuuria
Vettä
Liemi:
1,5 l vettä
4,5 dl etikkaa
375 g sokeria
10-15 neilikkaa
(Atamonia)
Pese ja keitä punajuuret kypsiksi. Kuori, voit halutessasi säilöä punajuuret kokonaisina, kuutioina, lohkoina, suikaleina tai siivuina. Lado punajuuret Atamonilla käsiteltyihin purkkeihin, lisää pinnalle neilikoita ja kaada kiehautettua lientä niin paljon että purkit täyttyvät. Sulje välittömästi.
Anna tekeytyä kellarissa vähintään kaksi viikkoa.
keskiviikko 2. syyskuuta 2015
Hillosipulit
"Hillosipulia käytetään salaateissa, lihapadoissa, liharuokien lisäkkeenä sekä cocktailpalojen koristeena."
Hillosipulit
250 g hillosipuleita tai tosi pieniä keltasipuleita.
0,8 dl vettä
1 rkl sokeria (itse tykkään vähäsokerisesta joten maun mukaan)
1 dl väkiviinaetikkaa
Ripaus muskottia
4-6 valkopippureita
1 tl suolaa
Pieni pala inkivääriä (sokerinpalan verran)
2-3 neilikkaa
1 tl sinapinsiemeniä
(Atamonia pakkauksen ohjeen mukaan)
Kuori ja pese sipulit. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Kaada Atamonilla käsiteltyyn purkkiin kiehuvan kuuma seos ja sulje välittömästi. Anna jäähtyä ja siirrä kellariin.
Hillosipulit
250 g hillosipuleita tai tosi pieniä keltasipuleita.
0,8 dl vettä
1 rkl sokeria (itse tykkään vähäsokerisesta joten maun mukaan)
1 dl väkiviinaetikkaa
Ripaus muskottia
4-6 valkopippureita
1 tl suolaa
Pieni pala inkivääriä (sokerinpalan verran)
2-3 neilikkaa
1 tl sinapinsiemeniä
(Atamonia pakkauksen ohjeen mukaan)
Kuori ja pese sipulit. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Kaada Atamonilla käsiteltyyn purkkiin kiehuvan kuuma seos ja sulje välittömästi. Anna jäähtyä ja siirrä kellariin.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)