maanantai 16. helmikuuta 2015

Kokonaiset Pikku Potut Uunissa

Maussa on häivähdys Kanarian Ryppyperunoiden makua..
Kokonaiset Pikku Potut Uunissa

2-4 per hlö Pientä Perunaa
Oliiviöljyä
Merisuolaa, reilusti (myllystä)
Rosmariinia, kuivattukin pelittää

Pese Perunat hyvin pyörittele Öljyssä ja hiero REILUSTI Suolaa ja lisää vielä Rosmariinia.
Paista n. 200 asteessa välillä käännellen n. tunnin!
Tarjoile lisukkeena tai "mini" Uuni Perunoina erilaisilla Tahnoilla sekä Voiklimpillä!!!

perjantai 13. helmikuuta 2015

Helppo "VitriiniLäski" !

Mahtava Saunaruoka viikonloppuna kun nakkaa Läskin jo päivällä uuniin!



Helppo "VitriiniLäski" !

n. 1 kilo Porsaan Kylkeä, täytyy olla kunnon läskiraidat!
Grillausmaustetta

Tee viiltoja nahkaan noin sentin välein, hiero Grillausmaustetta reilusti kauttaaltaan Läskiin. Paista uunissa n.100-150 asteessa kauan, useita tunteja vähintään 3-4 tuntia välillä valuttaen Läskin pintaan vuoalle valuneella nesteellä.
Anna vetäytyä vartin verran ennen siivuttamista, mikäli siivutus tuntuu haasteelliselta Lihan pehmeyden vuoksi, älä hätäänny, olet onnistunut!
Mitä miedommalla ja mitä kauemmin Liha on uunissa sitä parempi, jos hätiköi ja paistaa kuumassa nopeasti lopputulos on täysin eri....
Seuraksi Raikasta Salaattia, Patonkia (kannattaa dipata vuoan pohjalta ihanan Suolaista ja Rasvaista Paistinrasvaa Patonkiin..) ja Kylmää Olutta!!!

tiistai 10. helmikuuta 2015

Karjalanpaisti

Karjalanpaisti

400g Nautaa tai Riistaa, Kohdalla ei väliä, mutta älä nyt Filettä laita ;D
400g Possun Lapaa, Etuselkää, Kasleria tai Kylkeä ym..
Voita
2 Sipulia
2 Porkkanaa
Lihaliemikuutio
Kanaliemikuutio
Suolaa
10 kokonaista Maustepippuria
5-8 Kokonaista Mustapippuria
2 Laakerinlehteä
n.1 l Vettä

Kuori ja lohko Sipulit sekä Porkkanat.
Ruskista Lihat Voissa kuumalla pannulla. Laita sekaisin pataan Lihat, Sipulit ja Porkkanat sekä Mausteet. Lisää pannulle Vettä, sulata siinä Liemikuutiot.
Kaada pataan Lientä sen verran, että kaikki peittyvät.
Kypsennä 175 asteessa 2-3 tuntia (mitä kauemmin sen parempi..). Lisää Vettä tarvittaessa. Peitä halutessasi kypsymisen loppuvaiheessa kannella. Tarkista maku!
Tarjoa keitettyjen Perunoiden tai Muusin kanssa. Lisäksi maistuvat Puolukkahillo ja Suolakurkut.

perjantai 6. helmikuuta 2015

Leipäjuustoa ja Makeaa Chilikastiketta

Leipäjuustoa ja Makeaa Chilikastiketta


Kuutioi Leipäjuusto ja asettele kauniiseen tarjoiluastiaan, valuttele päälle ronskisti Makeaa Chilikastiketta. Laita muutamia cocktail tikkuja sinne tänne.

Nauti! Helppo ja Herkullinen Snacks!!

keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Kylmäsavulohitahna

Kylmäsavulohitahna

150g Kylmäsavustettua lohta
1-2 rkl Sitruunan mehua
1 pieni Punasipuli
1 prk Ranskankermaa
n.1 dl Tilliä
Mustapippuria
Suolaa
(Kapriksia)


Silppua Sipuli, Kalat ja Tilli hienoksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään anna tekeytyä vähintään tunti. Tarkista maku.
Tahna sopii hyvin Rukiiselle leivälle, Uuniperunaan tai suolaisiin Lettuihin täytteeksi sekä Blineille.

YM...

sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Kaalipata

Kaalipata

400 g Jauhelihaa
1 iso Sipuli, hienonnettuna
n.1 kg Kaalia, kuutioina
2 isoa Porkkanaa, paloina
0,5 dl Puuroriisiä
Soijaa
Suolaa
Valkopippuria
Mustapippuria
1 Kanaliemikuutio
1 Lihaliemikuutio
n.1 l Vettä
n.0,5 dl Siirappia

Ruskista Jauheliha ja Sipulit, mausta reippaasti Pippureilla, Suolalla ja Soijalla. Ruskista Voissa Kaali. Lado pataan sekaisin Kaalit, Jauheliseos, Porkkanat ja Riisit. Tee pannulla liemi johon sulatat Liemikuutiot ja kaada ainesten päälle niin että peittyvät. Lorota päälle vielä siirappia reilusti. Paista uunissa 200 asteessa n.2 tuntia. Lisää kansi jos tummuu liikaa.
Mitä miedommalla ja kauemmin maltat paistella sitä parempi lopputulos, tarkista lopuiksi maku!
Tarjoile lisäksi Puolukkahilloa!