Kauraiset muffinisämpylät 12 kpl.
2,5 dl vettä
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl siirappia
0,5 tl suolaa
Noin 5 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
50 g sulaa voita
Sekoita osaan jauhoista muut kuivat aineet, lisää ne 42 asteisen nesteen joukkoon sekoittaen. Lisää myös siirappi ja voisula. Lisää jauhoja sekoittaen sen verran että taikina jää tahmeaksi ja pehmeäksi.
Anna taikinan kohota 20 minuuttia.
Voitele rasvalla (voi/vuokaspray/oliiviöljy) muffinipelti, jaa jauhotetuin lusikoin pehmeä taikina koloihin. Taputtele jauhotetuin sormin hieman tasaiseksi. Anna kohota 30 minuuttia, paista 225 asteessa 10-15 minuuttia. Kippaa sämpylät leipäkoriin ja laita leivinliina hetkeksi päälle ennen tarjoilua. Tarjoile teen ja herkullisten voileipätäytteiden kera!
Onpa hauska idea tehdä sämpylät muffinivuoan avulla. Mulla olikin viikonloppuna suunnitelmissa tehdä porkkanasämpylöitä ja aion ehdottomasti testata tätä sun reseptiä porkkanoilla höystettynä. :)
VastaaPoistahttp://justsayinghianne.blogspot.fi/
Sulla on ihania ohjeita =) ! Taidankin alkaa kokeilemaan niitä aina kun leipoilen jotain. Kiva kun olet tehnyt blogiisi ne =).
VastaaPoistaVoi ihanaa, kiitos <3 Omaksi ilokseni pitelen blogia ja välillä päivityksiä tulee enemmän ja toisinaan vähän vähemmän! Olen huomannut että käytän itsekin tätä "omana keittokirjana" ;D
VastaaPoistaMulla jäi aamupuuroa, lähen just kokeilemaan siitä vastaavaa tapaa ����
VastaaPoistaOi ihanaa🙂
Poista