torstai 11. joulukuuta 2014

Kostea Rommikakku

Tämä kuivakakku ei todellakaan ole kuiva, syynä rommikostutus !

Kostea rommikakku
1 (n.1.2l) iso tai 2 pientä kakkua

3 munaa
3 dl sokeria
1,5 dl kermaa
1,5 dl voisulaa (n.135 g)
2 tl leivinjauhetta
1 tl pomeranssinkuorta
3 dl vehnäjauhoja

Kostutus vaihtoehto 1
1 dl sokeria
1 dl kermaa
1-2 tl rommiesanssia

Kostutus vaihtoehto 2
1/5 dl tummaa rommia
1,75 dl kermaa
0,5 dl sokeria

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sen jälkeen kerma ja voisula. Paista voidellussa ja korppujauhotetussa kuivakakkuvuoassa 175 asteessa n. 40-50 min. Kokeile kypsyys tikulla.
N. 5 minuuttia ennen kuin kakku on kypsä pistä kattilaan kostutusliemi, keitä kiehuvaksi...
Kun otat kakun uunista, kippaa kakku irti ja laita takaisin vuokaan. Pistele kakkuun useita reikiä vaikka grillivartaalla ja kaada rommiseos kuumana kuumaan kakkuun kaikki pikku hiljaa, anna kakun olla vuoassa koko ajan huoneenlämmössä kunnes kostutus on kaikki imeytynyt. Vie kakku kylmään ainakin seuraavaan päivään.

Ripottele päälle joko tomusokeria tai sulata valkosuklaata päälle...
Kakku säilytetään jääkaapissa jotta kosteus säilyy...


4 kommenttia:

  1. Olen maistanut rommikakkuasi - tosi hyvää!!
    Mitä reseptissä tarkoittaa kostutuksessa 1/5 dl rommia. Tarkoittaako 1,5 vai 1 viidesosa?

    Olet muuten merkinnyt pisteellä esim. 1.5 tai 0.5

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa että maistui !! 1,5 tarkoittaa puolitoista desiä ja 1/5 tarkoittaa 1 viidesosaa eli tässä tapauksessa 20 millilitraa :)

      Poista
  2. Kiitos! Näin ajattelinkin, joskin merkintä pisti ajattelemaan, kun muut oli pilkulla!
    Hyvää ja mukavaa joulua!

    VastaaPoista
  3. Laitoin lisää "pilkkuja" ;D ! Kiitos tarkkasilmäisyydestä ja oikein mukavaa Joulua!!

    VastaaPoista