Kostea rommikakku
1 (n.1.2l) iso tai 2 pientä kakkua
3 munaa
3 dl sokeria
1,5 dl kermaa
1,5 dl voisulaa (n.135 g)
2 tl leivinjauhetta
1 tl pomeranssinkuorta
3 dl vehnäjauhoja
Kostutus vaihtoehto 1
1 dl sokeria
1 dl kermaa
1-2 tl rommiesanssia
Kostutus vaihtoehto 2
1/5 dl tummaa rommia
1,75 dl kermaa
0,5 dl sokeria
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sen jälkeen kerma ja voisula. Paista voidellussa ja korppujauhotetussa kuivakakkuvuoassa 175 asteessa n. 40-50 min. Kokeile kypsyys tikulla.
N. 5 minuuttia ennen kuin kakku on kypsä pistä kattilaan kostutusliemi, keitä kiehuvaksi...
Kun otat kakun uunista, kippaa kakku irti ja laita takaisin vuokaan. Pistele kakkuun useita reikiä vaikka grillivartaalla ja kaada rommiseos kuumana kuumaan kakkuun kaikki pikku hiljaa, anna kakun olla vuoassa koko ajan huoneenlämmössä kunnes kostutus on kaikki imeytynyt. Vie kakku kylmään ainakin seuraavaan päivään.
Ripottele päälle joko tomusokeria tai sulata valkosuklaata päälle...
Kakku säilytetään jääkaapissa jotta kosteus säilyy...
Olen maistanut rommikakkuasi - tosi hyvää!!
VastaaPoistaMitä reseptissä tarkoittaa kostutuksessa 1/5 dl rommia. Tarkoittaako 1,5 vai 1 viidesosa?
Olet muuten merkinnyt pisteellä esim. 1.5 tai 0.5
Mukavaa että maistui !! 1,5 tarkoittaa puolitoista desiä ja 1/5 tarkoittaa 1 viidesosaa eli tässä tapauksessa 20 millilitraa :)
PoistaKiitos! Näin ajattelinkin, joskin merkintä pisti ajattelemaan, kun muut oli pilkulla!
VastaaPoistaHyvää ja mukavaa joulua!
Laitoin lisää "pilkkuja" ;D ! Kiitos tarkkasilmäisyydestä ja oikein mukavaa Joulua!!
VastaaPoista