maanantai 14. syyskuuta 2015

Etikka Punajuuret

"Perinteiset etikka punajuuret ovat helppoja valmistaa ja maistuvat ihanilta vaikkapa uuniruokien lisukkeena..."


Etikka Punajuuret

3 kg punajuuria
Vettä

Liemi:
1,5 l vettä
4,5 dl etikkaa
375 g sokeria
10-15 neilikkaa
(Atamonia)

Pese ja keitä punajuuret kypsiksi. Kuori, voit halutessasi säilöä punajuuret kokonaisina, kuutioina, lohkoina, suikaleina tai siivuina. Lado punajuuret Atamonilla käsiteltyihin purkkeihin, lisää pinnalle neilikoita ja kaada kiehautettua lientä niin paljon että purkit täyttyvät. Sulje välittömästi.
Anna tekeytyä kellarissa vähintään kaksi viikkoa.





2 kommenttia:

  1. Ostin tänään punajuuria, mutta en tarpeeksi. Aion keittää ne ja viipaloida sokerin ja suolan kanssa.Minulla on myös ohje punajuuripiirakasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi NAM! Kuulostaapa herkulliselta, mitä muuta piirakkaan tulee?

      Poista