maanantai 23. marraskuuta 2015

Pikkelöityjä retiisejä kahdella tapaa

"Mahtava retiisi! Nämä ovat nopeita ja maukkaita valmistaa. Jo pienestä retiisi määrästä saa paljon makua ja väriä annokseen ja erityismaininta vielä retiisin väristä, muuttuu jo nopean marinoinnin jälkeen todella upeaksi. Sopii melkeinpä minkä ruoan kaveriksi vain antamaan kirpeyttä esim. lihapadoille, kalalle, tortilloille, susheille, leiville, kanalle..."











Pikkelöityjä retiisejä kahdella tapaa

1. Kuvassa ylempänä olevassa pikarissa, tämä versio on maultaan hieman kirpeämpi.
5-10 retiisiä
3/4 dl vettä
0,5-1 rkl sokeria (voi laitta enemmänkin, maku asia..)
1 tl suolaa
1/4 dl etikkaa
Kiehauta vesi, suola ja sokeri. Lisää etikka ja anna jäähtyä. Lisää joukkoon ohueksi viipaloidut retiisit. Säilyketölkissä on kätevä valmistaa nämä, lientä saa olla sen verran että retiisit juuri ja juuri peittyvät. Anna maustua vähintään 2 tuntia.

2. Kuvassa alempana olevalla lautasella
5-10 retiisiä
1 porkkana
2 rkl miriniä, riisiviiniä
4 rkl riisiviinietikkaa
4 rkl vettä
0,5 tl suolaa

Siivuta ohueksi retiisit ja kuorittu porkkana. Lisää loput ainekset. Säilyketölkissä on kätevävä valmistaa nämä, lientä saa olla sen verran että retiisit juuri ja juuri peittyvät. Anna tekeytyä vähintään 2 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti