maanantai 1. helmikuuta 2016

Focaccia

Nopea ja herkullinen focaccia, ihanan pehmeä, suolainen ja oliiviöljyinen leipä, sopii mahtavasti tsatsikin kanssa!

Focaccia 2 kpl tai 1 iso

5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 rkl suolaa
1 rkl sokeria
0,5 dl oliiviöljyä
N. 9 dl vehnäjauhoja

Päälle,
Vettä
Oliiveja joko kokonaisina tai siivuina

Vaihtoehtoja päälle, aurinkokuivatut tomaatit, kirsikkatomaatit, mozzarella pallot, basilika, fetamuru, auramuru, rosmariini, oregano, pepperoni, kapris....ym..ym...ym...

Paiston jälkeen päälle,
1 dl oliiviöljyä
Sormisuolaa tai hienoa merisuolaa, reilusti

Sekoita n.42 asteisen veden joukkoon osa jauhoista johon kuivahiiva on sekoitettu, lisää suola, sokeri, oliiviöljy sekä loput jauhot. Taikina saa jäädä vetelähköksi. Taputtele taikina saman tien leivinpaperin päälle joko yhdeksi tai kahdeksi "kiekoksi". Kohota noin 20 minuuttia.
Painele sormilla kuoppia taikinaan, kostuta vedellä pintaa pullasudilla ja "liimaa" oliivit pintaan. Paista 220 asteessa n. 20-25 minuuttia.
Lorota pinnalle reilusti oliiviöljyä heti uunista ottamisen jälkeen, ripottele myös reilu pintasuola päälle. Laita leivinpaperi (paperi leivän ja liinan väliin jottet tahri liinaasi öljyllä..) ja leivinliina hetkeksi leivän päälle ennen nauttimista.

Seuraksi sopii loistavasti riimiliha ja tsatsiki!!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti