keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Appelsiini tiikerikakku

"Kahvipöydän vakkari, mehukas tiikerikakku tuunattuna appelsiinilla. Kakkuhammasta kolotti ja kaapissa kummitteli appelsiini joten siitähän se lähti ja lopputulos oli maukas! Maku parani tekeytyessään seuraavaan päivään, suosittelen olemaan kärsivällinen!"




Appelsiini tiikerikakku

200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1-2 tl appelsiinin kuoriraastetta
1,5 dl appelsiininmehua
0,5 dl kermaa



Vaahdota voi ja sokeri valkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään paitsi kaakao.
Lisää taikinan joukkoon munat, jauhoseos, kuoriraaste, appelsiininmehu sekä kerma.
Ota sivuun 1/3 osaa taikinaa johon sekoitat kaakaon.
Voitele ja korppujauhota 1,5 l kuivakakkuvuoka.
Kaada ensin puolet vaaleasta taikinasta vuokaan, sitten kaakaotaikina ja lopuiksi loppu vaalea taikina. Vedä veitsellä ns. tiikerinraita taikinaan eli pyöräytät kerran veitsellä vuoan ympäri.
Paista 175 asteessa 40-60 min. Kokeile kypsyys tikulla, älä suotta paista liikaa jotta saat mehukkaan lopputuloksen! Kumoa ja anna jäähtyä vuoan alla.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti