"Mökki olosuhteissa mättöfiiliksen tainnuttamiseen tarvittiin jotain burgerimaista, en olisi ikinä uskonut postaavani KALAPUIKOISTA (nyt kyllä syön hatullisen samalla..häpeääni...mutta...kuitenkin..) eli luimme mökillä arvostelun kalapuikoista jossa oli maininta Pirkka (valitettavasti ilmainen mainos) merkkisten puikkojen voittaneen testin (testaamattomuuttani en kyllä voi itse ottaa kantaa muiden merkkisten puikkojen makuun), siitä se idea sitten syntyi pohdimme että onkohan vaivan väärtti lähteä visioimaan tuotteesta jotain ja korkealtahan ei tolla hinnalla putoa, täytyy myöntää että oli (jouduin kyllä kysymään kaupassa missä niitä on kun ei löytynyt muiden kalapakasteiden joukosta..)! Sovimme jo ennen testin aloittamista että KUKAAN siis KUKAAN (edes minä) ei saisi ruokailun aikana puhua oikeasta kalasta mitään, (mainitsin kyllä mussutuksen lomassa ajatuksen ahvenfileistä, mutta minut hiljennettiin...) No kuitenkin teimme kalapuikko burgereita tillimajoneesilla ja maistui oikein herkulliselta eli testi onnistui!"
Kalapuikko burgerit ja tillimajoneesi
3-4 kpl kalapuikkoja per burgeri
Kannellinen ruisleipä
Cheddarjuustoa siivu
Jäävuorisalaattia, hienonnettuna
Suolakurkkua, siivuina
Tomaattia, siivuina
Punasipulia, hakattuna
Tillimajoneesia
(sriracha kastiketta)
Tillimajoneesi
2 dl itsetehtyä majoneesia tai kaupan esim. Hellmann´s
1 valkosipulin kynsi
1-2 dl tilliä
1-2 rkl sitruunaa
Mustaapippuria
Suolaa
1/2 osa pienehköstä suolakurkusta hakattuna tai 2 rkl kapriksia
Tee ensin majoneesi ja laita tekeytymään jääkaappiin. Pilpo kasvikset valmiiksi. Paista kalapuikot voissa ja laita pieni pintasuola. Paahda leivät ja laita pohjalle reilusti majoneesia sen jälkeen haluamasi määrä vihanneksia, kalapuikot, cheddarjuusto laita se lähelle kuumia kalapuikkoja jotta se sulaa hieman ja laita vielä ennen kantta toinen kerta reilusti tillimajoneesia niin se kostuttaa myös kannen sisäpinnan.
Halutessasi voit myös dippailla ranskanperunoita tillimajoneesiin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti