"Lempeän makuinen päärynäpiirakka sopii mahtavasti syksyyn. Onnekkaana päärynäpuun omistajana tein vielä lopuista päärynöistä tällaisen murupintaisen päärynäpiirakan, suosittelen kokeilemaan!"
Päärynäpiirakka
Pohja
4,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
125 g voita sulana
pohjaosaan
1 pieni muna tai puolikas
1 dl piimää
Pohjan päälle 8-12 kpl n.600 g päärynöitä kuorittuna ja siivutettuina
Ripottele pinnalle vaniljasokeria ja sokeria halutessasi
Päärynöiden päälle tuleva rahkaseos,
1 prk rahkaa
1 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
(1-2 tl sitruunaa)
Sekoita pohjan ainekset keskenään, ja ota tässä vaiheessa 1/2 osa talteen pintamuruiksi. Lisää pohjaosaan muna ja piimä, taikinan kuuluu olla "tökköä". Levitä taikina 25-30 cm voidellun piirakkavuoan pohjalle.
Asettele päälle päärynät ja halutessasi sokerit päälle.
Sekoita rahkaseos ja laita se päärynöiden päälle ja ripottele muruseos pinnalle.
Paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.
Maistuu lämpimänä tai jääkaappikylmänä jolloin maku on leivosmainen, kaveriksi sopii kermavaahto kaneliripauksella tai vaniljakastike/vaahto.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti