perjantai 10. huhtikuuta 2015

Kinuski-Suolapähkinätorttu

Kinuski-Suolapähkinätorttu

Pohja
200 g Voita
2,5 dl Sokeria
3 Kananmunaa
5 dl Vehnäjauhoja
2 tl Leivinjauhetta
2 tl Vaniljasokeria
2 dl Maitoa

Päälle;
2 dl Kuohukermaa (ei kevyttä!)
2 dl Fariinisokeria
1 rkl Voita
2,5 dl Suolapähkinöitä

Vaahdota Voi ja Sokeri. Lisää Munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää sekoittaen vuorotellen Maidon kanssa taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (n.25x35 cm). Paista 175-asteessa n.25 minuuttia.
Anna pohjan jäähtyä. Mittaa korkealaitaiseen kattilaan Kerma ja Fariinisokeri. Keitä noin 10-20 minuuttia välillä sekoittaen. Tee pisarakoe. Tiputa pisara Kinuskia lasilliseen kylmää Vettä.
Jos Kinuski jähmettyy, se on valmista.
Sekoita joukkoon nokare Voita. Valuta Kinuski pinnalle. Rouhi Pähkinät ja ripottele Kinuskin päälle. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti