maanantai 19. lokakuuta 2015

Juustoinen punajuurikiusaus

"Punajuuri tämä ihana syksyinen juures ei vain pelkästään värin kuin myös makunsakin puolesta mahtava raaka-aine! Halpa, monipuolinen ja herkullinen!"


Juustoinen punajuurikiusaus (ohje on aika iso joten voit myös tehdä puolikkaan annoksen)

1,5 kg punajuuria
1 prk pieniä ananaspaloja ilman lientä
1 pkt aurajuustoa raastettuna tai muruina
1-2 dl kermajuustoraastetta
1/2 pkt koskenlaskijaa
4-5 dl kermaa ei kevyt
4-5 rkl vehnäjauhoja
Suolaa
Mustapippuria

Keitä punajuuret kuorineen n.30-45 minuuttia ja shokki jäähdytä kylmällä vedellä näin ne kypsyvät vielä. Jäähdyttyä kuori ja suikaloi.
Yhdistä aurajuustoraaste ja kermajuustoraaste keskenään. Sekoita keskenään voidellussa uunivuoassa punajuurisuikaleet, ananakset, 3/4 osaa juustoraasteseoksesta ja ripottele vehnäjauhoja sekaan (tämä siksi koska punajuuressa on alhainen tärkkelyspitoisuus niin ei kiusauksesta tule "vetistä"). Mausta vielä suolalla ja pippurilla, pippuriakin saa olla ihan "tuntuvasti".
Sulata kerman joukkoon koskenlaskija ja kaada juustoliemi kiusauksen päälle, ripottele myös loppu juustoraasteseos pinnalle. Paista uunissa 200-225 asteessa 45-60 minuuttia tai miedommalla ja kauemmin.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti