keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Mummumainen Varhaiskaalisalaatti

Mummumainen Varhaiskaalisalaatti

1/2-1 Varhaiskaali, ohuina suikaleina
2 Munaa, keitettynä ja hienonnettuna
1-2 dl Tilliä, hakattuna
1 prk Kermaviiliä
1-2 rkl Sitruunanmehua
n.1 rkl väkevää Sinappia
Mustapippuria
Suolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua vähintään tunti tai seuraavaan päivään! Mahtava Salaatti Kala- tai Liharuokien lisukkeeksi, hyvää myös paahdetun Ruisleivän päällä!

5 kommenttia:

  1. Vähän ärsytti tuo nimi "mummumainen", mutta erinomaista salaattia kuitenkin. Itse tein vastaavaa eli kermaviilin, tillin ja sinapin jätin pois, mutta niiden tilalla oli sipulihakkelusta, suolakurkkuhakkelusta, loraus omenaviinietikkaa ja reilusti majoneesia. Tämä oli vaarin ihan ikioma sekoitus :)

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa että tuli makoisaa salaattia :) tarkoitukseni oli viitata "mummumaisella" makuun, perinteinen Isoäidin salaatti on mielestäni samoja makuja herättelevä ja Mummut on ihania ja heillä ne parhaat opit ja niksit ovat!! Täytyykin kokeilla tota sinunkin versiota!! Makoisa kesää!

    VastaaPoista
  3. Ymmärrän kyllä yskän ja se anteeksi annettakoon, tieysti :) Tyttäreni sanoivat pienenä, että mennään mummun "baariin" syömään piirakoita, sillä heidän mielestään mummu oli maailman paras karjalanpiirakoiden leipoja. Perinteitä olen yrittänyt vaalia ja siirtää niitä eteenkin päin. Äitini äiti eli isomummu oli aikonaan kuulu pitokokki Pohjois Karjalassa ja hänen veljensä sokerileipurina Tsaarin hovissa. Lisäksi 2 veljeäni ovat olleet kokin ammatissa ruokaperinteitä vaalimassa oman työnsä ohessa. Joten sukuvikahan tämä ruoanlaitto taitaa olla. Itse olen innokas harrastelija omassa fuusiokeittiössäni. Makoisaa kesää sinullekin ja paljon auringonpaistetta toivoen, niin pian kun pilviharso alkaa vaan repeillä :)

    VastaaPoista
  4. Huippua!
    Kiitos samoin sinulle Hanski ja vietetään makoisa kesä kokkaillen ja uusia makuja löydellen, satoi tai paistoi :-)

    VastaaPoista
  5. Huippua!
    Kiitos samoin sinulle Hanski ja vietetään makoisa kesä kokkaillen ja uusia makuja löydellen, satoi tai paistoi :-)

    VastaaPoista