keskiviikko 10. elokuuta 2016

Pehmeät perunaporkkanasämpylät

"Tosi pehmeät sämpylät, joissa perunaa ja porkkanaa. Nämä sämpylät ovat vielä seuraavanakin päivänä  yhtä pehmoisia, sopii loistavasti keiton seuraksi tai vaikka evässämpylöiksi sieniretkelle!"



Pehmeät perunaporkkanasämpylät, 16 kpl, toki voi tehdä pienempiäkin..



2 dl maitoa
4 dl vettä
70 g (1 pss) perunahiutaleita
1 (n. 70 g) porkkanaa hienona raasteena
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
40 g voisulaa
2 pss kuivahiivaa
1 dl pikakaurahiutaleita
1 dl ohrajauhoja
N. 7 dl vehnäjauhoja

Sekoita perunahiutaleet, porkkanaraaste, sokeri, suola, voisula, kaurahiutaleet, ohrajauhot sekä osa jauhoista, joihin on sekoitettu kuivahiiva, lämmitettyyn vesimaitoseokseen (noin 42 astetta).
Lisää loput jauhoista ja alusta taikina tasaiseksi, taikina saa olla hieman liian pehmeää ja takertuvaa. Anna kohota lämpimässä liinalla peitettynä noin 15 minuuttia.
Jaa taikina sämpylöiksi. Pyörittele ne ensin pyöreiksi ja siitä pitkulaisiksi jauhoja apuna käyttäen, yritä tehdä mahdollisimman niukoilla jauhoilla niin lopputulos on pehmeämpi. Nosta sämpylät uunipellille leivinpaperin päälle. Anna kohota noin 30  minuuttia ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10- 15 minuuttia.






2 kommenttia:

  1. En olekaan ikinä käyttänyt perunahiutaleita sämpylöissä, mutta nämä kuulostavat ja näyttävät todella herkullisilta! :) Otankin reseptin talteen!

    http://justsayinghianne.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti maistuvat jos kokeilet :) Mukavia kokkaushetkiä ja kiitos viestistä :)T.Piia

    VastaaPoista