perjantai 27. tammikuuta 2017

Oliivileipä eli Focaccia

"Helppoa Focacciaa ja Tsatsikia, NAM! Leipää on helppo muunnella jääkaapin sisällön mukaan, päälle voi laittaa oliiveiden lisäksi revittyä mozzarellaa, kirsikkatomaatteja, basilikaa, aurinkokuivattuja tomaatteja, murustettua fetaa, auraa....ym.ym.ym... Leivän voi myös täyttää mieleisekseen"



Oliivileipä eli Focaccia, 1 iso tai 2 pientä

5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 rkl suolaa
1 rkl sokeria
1/2 dl oliiviöljyä
Noin 9 dl vehnäjauhoja
5-10 oliivia siivuina

Paiston jälkeen pinnalle
0,5-1 dl oliiviöljyä
Hienoa merisuolaa tai sormisuolaa

Lämmitä neste noin 42 asteiseksi, lisää joukkoon 1/2 osa jauhoista johon on sekoitettu kuivahiiva, suola ja sokeri. Lisää myös oliiviöljy ja vähitellen loput jauhoista, taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna taikinan levätä noin 15 minuuttia ja taputtele se sen jälkeen leivinpaperilla vuoratulle pellille noin 3 cm. vahvuiseksi. Kohota 20-30 minuuttia. Voitele pintaa hieman vedellä jotta saat ns. "liimattua" oliivit pintaan, paista 220 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Lorottele heti paistamisen jälkeen pinnalle oliiviöljyä ja reilusti suolaa kauttaaltaan. Laita pinnalle leivinpaperi (suojataksesi pyyhettäsi) ja pyyhe, anna vetäytyä herkutteluun asti. Tarjoa leivän kaveriksi Tsatsikia!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti