keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Hodarit

Näistä Hodari Sämpylöistä Poikani Jermu antoi 10 pistettä!!!

Hodarit

Sämpylät 12 kpl

2 dl Vettä
1 dl Maitoa
1 1/2 pss Kuivahiivaa
1 tl Suolaa
1-1 1/2 tl Sokeria
0,5-1 dl Oliiviöljyä
n. 8-10 dl Vehnäjauhoja
Voiteluun, Maitoa

Lämmitä Vesi/Maitoseos n. 42 asteiseksi. Lisää joukkoon sekoittaen 1/2 osa Jauhoista johon on sekoitettu Kuivahiiva, Suola ja Sokeri. Lisää Oliiviöljy ja jatka Jauhojen lisäystä kunnes saat pehmoisen taikinan. Anna taikinan levätä 10 minuuttia.
Jaa taikina 12 osaan pyöritä ensin palloiksi ja siittä pitkuloiksi n.10-12 cm. pituisiksi pötköiksi.
Kohota liinan alla n.20 minuuttia. Voitele Maidolla ja paista 225 asteessa 7-10 min.
Jätä suht vaaleiksi.
Anna vetäytyä hetki liinan alla ennen täyttöä, näin pinta pehmenee.

Nakkivesi
12 Kuorellista aitoa Nakkia
Suolaa, ripaus
1 rkl Maustepippureita
1 Sipuli, lohkoina
Laakerinlehti

Laita kattilaan kylmään veteen Sipuli, Maustepippurit, Laakerinlehti ja hieman Suolaa sekä Nakit.  Nosta kattila liedelle ja kuumenna kiehuvaksi. Kun Vesi alkaa kiehumaan nosta kattila pois liedeltä ja laita kansi päälle. Annan Nakkien tekeytyä Vedessä 5-10 minuuttia jonka jälkeen ne ovat sopivan napakoita ja valmiita Hodareihin!

Täytteeksi esim.
Sinappia
Ketsuppia
Majoneesia
"Kukko" soosia
Kurkkusalaatti
Suolakurkkua
Hapankaalia
Sipulia
Paahdettua Sipulia
Paistettua Pekonia
Cheddaria
...ym...ym..

3 kommenttia: