lauantai 8. elokuuta 2015

Raparperimansikkakiisseli

 Raparperi ja mansikka on "lyömätön" pari !

 
Raparperimansikkakiisseli


1 l vettä
500 g raparperia
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
300 g mansikoita
suurus
1 dl vettä
3-4 rkl perunajauhoja

Pese ja kuutioi raparperit.
Keitä raparperikuutiot pehmeiksi sokereilla maustetussa vedessä noin 10-15 minuuttia.
Ota kattila liedeltä. Sekoita perunajauhot veteen ja lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen raparperiliemen joukkoon.
Nosta kattila takaisin liedelle ja anna kiisselin pulpahtaa muutaman kerran.
Sekoita peratut kuutioidut mansikat kiisselin joukkoon hellästi ja kaada tarjoilukulhoon.

Ripottele pinnalle vielä sokeria kuortumista estämään.
Nauti vaniljavaahdon kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti