Ihanan
mehevä omppupiirakka
pohja
150 g voita
1 dl sokeria
3-4 dl jauhoja
1
tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
täyte
1 prk rahkaa
2 dl
kermaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
6-8 omenaa
kanelisokeria
Hiero voi ja sokeri sekaisin. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon sekoittamalla tasaiseksi, taikinan kuuluu olla "tönkköä" ja tarttuvaa. Taputtele
taikina voideltuun piirakkavuokaan jauhoja apuna käyttäen.
Sekoita rahka, kerma, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Raasta omenat karkeaksi kuorineen.
Levitä 1/2 raasteesta pohjan päälle ja ripottele
pinnalle kanelisokeria. Kaada rahkakermaseos ja ripottele loput raasteet
rahkatäytteen päälle ja vielä kerran kanelisokeria.
Paista 175 asteessa n. 35-40
minuuttia.
Anna jäähtyä/vetäytyä hyvin ennen leikkaamista. Erittäin herkullista vaniljavaahdon kera, maistuu myös jääkaappikylmänä, NAM!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti