keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Nautaa kolmella sipulilla osterikastikkeessa

"Aasialaisella jatketaan kun kerran hyvään alkuun päästiin, eikä tuottanut tämäkään pettymystä, tätäkin tehdään uudelleen, YES!"



Nautaa kolmella sipulilla osterikastikkeessa

Marinadi
2 tl maissitärkkelystä
2 rkl soijaa
2 tl miriniä, riisiviiniä

Ruokaöljyä
300-400 g naudan ulkofileetä
1 sipuli
5-10 kevätsipulia, käytä n.15cm juuresta päin, latvat koristeluun
4-6 valkosipulinkynttä

Kastike
1-2 rkl osterikastiketta
2 rkl soijaa
0,5-1 tl tummaa soijaa
1 tl seesamiöljyä
1 tl ruokosokeria
1-2 tl kalakastiketta
Tilkka vettä

Koristeluun
Kevätsipulia
Seesaminsiemeniä

Leikkaa liha poikkisyin niin ohuiksi lastuiksi kuin saat, sekoita marinadin ainekset keskenään. Lisää lihat ja sekoita, anna marinoitua puolisen tuntia.
Paista KUUMALLA pannulla nopeasti pinnat lihoihin ja ota HETI (mediumina) lihat odottamaan lautaselle. Lisää öljyä pannulle, wokkaa nopeasti sipulin lohkot sekä halkaistut ja pätkityt kevätsipulit (säästä vihreimpiä osia pintakoristeluun). Lisää hakatut valkosipulinkynnet, pyöritä hetki, varo polttamasta. Vauhti kiihtyy tässä vaiheessa 😄... Lisää lihat ja kastikkeen ainekset, älä anna lihan kypsyä liikaa, tarkista maku ja lisää halutessasi vettä. Asettele tarjolle ja koristele kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä, tarjoile lisäksi jasmiini riisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti